NIEUWSMaster Base

Master Base bij Clofis

Redactie HiFi.nl | 13 november 2003 | Master Base

Master Base zal naast Engeland en Zweden ook binnen België, Luxemburg en Frankrijk gedistribueerd worden. Clofis Nederland b.v. heeft de distributie voor België, Luxemburg en Frankrijk voor hun rekening genomen. Daarnaast is het product ook opgenomen in het assortiment van High Fidelity Discs.

Master Base

Voor alle informatie over verkoopadressen kunt u bellen met +31-79-3631290 of e-mail naar masterbase@clofis.com. Master Base heeft het laatste jaar zeer veel aandacht gekregen. Naast de verschillende recensies op HiFi.nl, HVT en HomeStudio zijn er nu ruim 70 verkooppunten waar Masterbase in Nederland gekocht kan worden.

Maar wat is en doet Master Base?

Master Base is een harde, 1 cm dikke plaat om luidsprekers, versterker of cd-speler op te zetten met de bedoeling het apparaat min of meer zwevend te plaatsen. Een "zwevende" plaatsing heeft als voordeel dat deze hifi-component zijn eventuele kasttrillingen niet doorgeeft aan de omgeving (vloer, tafel) en ook geen trillingen via direct kontakt terugkrijgt. Kleuring door ongewenste trillingen wordt op deze manier vermeden.

Dat uit zich in de volgende verbeteringen:

  • meer rust in het hoog
  • meer controle in het laag, laag wordt strakker
  • betere definitie
  • meer lucht rondom de instrumenten, en stemmen
  • exactere plaatsing van instrumenten, het stereobeeld is beter gedefinieerd

Master Base heeft een honingraatstructuur van aluminium cellen met een genopte boven- en onderlaag van een epoxy en kevlar combinatie (sandwichconstructie). De bovenlaag werkt als een soort membraan, het genopte profiel vergroot het werkende oppervlak en de honingraten verhinderen de transmissie en reflectie van de trillingen. Het vermogen van de Master Base om uw apparatuur te ontkoppelen en daardoor te laten "zweven" is groter dan andere tweaks. De Master Base is effectief over een groot frequentiegebied (ong. 20 Hz tot 15 kHz).


EDITORS' CHOICE