NIEUWSBose

DVD surround met twee Bose speakers

Redactie HiFi.nl | 05 november 2003 | Bose

Bose heeft het 3.2.1 GS DVD home entertainment systeem uitgebracht. Een opvallend systeem dat volgens de fabrikant het echte surround geluid levert uit maar twee luidsprekers en een DVD speler/controle unit. Het nieuwe GS systeem is kleiner dan het eerste 3.2.1 model uit 2002, waarbij met name de Gemstone luidsprekers gehalveerd in hoogte zijn.

Bose SE321

Elke luidspreker heeft een circuit dat erop is gemaakt om een hoge energie dichtheid te creƫren. Het krachtige magnetische veld wat hierdoor ontstaat levert dan, tenminste volgens Bose, de noodzakelijke kracht voor een rijk en vol geluid waarbij de grootte er niet meer toe doet. Daarnaast profiteert het nieuwe systeem van de ontwikkelingen in het TrueSpace circuit. Dit is het digitale processing gedeelte waarbij digitale 5.1 decoding van zowel Dolby als DTS wordt gebruikt om 5.1 kanalen te reproduceren van niet 5.1 bronnen.

Het slanke hart van het systeem is samengesteld uit een AM/FM stereo tuner, een DVD/CD speler, een versterker en een equalizer. De DVD speler is standaard en dus in staat ook MP3 bestanden af te spelen. Verder zijn er drie input mogelijkheden voor extra bronnen. Het opzetten van het 3.2.1 GS systeem is eenvoudig met maar vier stappen. De tonale afsteling en electronische equalisatie gebeurt automatisch en zorgt voor een natuurlijke balans en helderheid.


EDITORS' CHOICE