NIEUWSPioneer

Plasmanieuws Pioneer

Redactie HiFi.nl | 06 november 2003 | Pioneer | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux

Met twee extreem platte modellen heeft Pioneer de vierde generatie plasmascherm uitgebracht. Zowel de PDP-434HDE (43 inch beelddiagonaal) als de PDP-504HDE (50 inch beelddiagonaal) is uitgevoerd met de exclusieve Pioneer PURE Drive Technology. Deze technologie zorgt ervoor dat bewegende beelden nog levender worden weergegeven en wordt voor het eerst toegepast.

Pioneer PDP504HDE

Het is niet alleen het beeld wat tot de verbeelding spreekt, ook bij het ontwerp heeft Pioneer weer de nodige finesses aangebracht. Beide modellen zijn 9,8 centimeter diep en zijn gehuld in een sfeervol zwarte behuizing. Het is mogelijk de schermen op de wand te bevestigen of op een optionele voet te plaatsen.

Dankzij de hoogwaardige beeldverwerkings-technieken die de fabrikant inzet zijn de plasmaschermen geschikt voor ideale weergave van bijvoorbeeld HDTV. Digitale beelden worden levendig, scherp en tegelijkertijd natuurgetrouw weergegeven. Met de verbeterde contrastverhouding en met meer dan een miljard kleuren geldt dat eigenlijk voor elke aangeboden bron. De beide modellen zijn in staat een volledig beeld weer te geven met de Progressive Scan modus, waarbij de scherpte en de rust in het beeld bewaard blijven. Het grootste verschil tussen de beide modellen, naast de beeldgrootte is de resolutie. Het kleine model werkt met een standaard 4:3 (XGA) resolutie, de 50 inch is een ware breedbeeld televisie met WXGA.

Een unieke vinding is toch wel de Pure Colour Filter. Deze toepassing die als het ware het invallend licht absorbeert en daardoor voor veel minder spiegeling van het beeld zorgt is een bewezen succes. De vierde generatie plasmaschermen maken dan ook dankbaar gebruik van de tweede generatie van deze techniek. Dus zelfs de zon kan de beeldkwaliteit bijna niet meer aantasten.

De standaard meegeleverde Media Receiver heeft een ingang voor zowat alle geheugenkaart-formaten. Digitale foto`s bekijken kan daardoor zonder extra hulpmiddelen zoals een camera of PC. En ook de "standaard" Home Cinema apparaten, zoals DVD spelers en recorders, spelcomputers of camcorders kunnen via de Media Receiver direct op het scherm hun kunsten vertonen.

Als laatste extra heeft Pioneer de Dual Screen functie terug laten komen. De mogelijkheid om het scherm in tweeën te delen of om met Picture in Picture te werken. Zo kun je tegelijkertijd TV kijken en internetten of tijdens het televisiekijken je bewakingscamera in de gaten houden.


EDITORS' CHOICE