NIEUWSLinn

Akurate luidsprekers van Linn


Redactie HiFi.nl | 25 oktober 2003 | Linn
AKURATE is een nieuw en opwindend high performance multi-channel luidspreker systeem. AKURATE bestaat uit vier verschillende, akoestisch op elkaar afgestemde luidsprekers die op een eenvoudige manier kunnen worden geconfigureerd voor actieve en passieve weergave en geschikt zijn voor haarzuiver stereo of multi-channel gebruik .

Linn Akurate 221

Drie AKURATE luidsprekers zijn full range: de AKURATE 242 vloerstaande luidspreker, de compacte AKURATE 212 luidspreker en de AKURATE 225 center-speaker. De vierde AKURATE luidspreker is de 221, een subwoofer met servo-controle.

Linn Akurate 242AKURATE luidsprekers zijn ontworpen om de nieuwe high resolution multi-channel formats volledig tot hun recht te laten komen. AKURATE luidsprekers beschikken over een grotere bandbreedte en hogere resolutie dan conventionele luidsprekers en doen volledig recht aan de indrukwekkende mogelijkheden van de huidige beeld- en geluidsdragers.

De gepatenteerde Linn 3K Driver Array in de 242, 225 en 212 AKURATE luidsprekers creëert een puntbron met optimale spreiding en een zeer ruim frequentiebereik. De 3K Drivers zorgen voor het gebied tussen 200 en 40.000 Hz: helder maar nooit scherp. AKURATE luidsprekers beschikken over een coherent en consistent surround-geluid.

De AKURATE luidsprekers vormen een welkome uitbreiding op de bestaande Linn producten en zijn vooral bedoeld voor liefhebbers van muziek en home theatre, die een systeem zoeken dat uitstekend klinkt, er goed uitziet en een lange levensduur heeft:

 • AKURATE 242
  Een elegante vloerstaande luidspreker met de Linn 3K Drive Array en een tweetal woofers. De laagweergave kan precies op de luisterruimte worden afgesteld: +/- 2 dB
 • AKURATE 212
  Een compacte luidspreker op een stand met de Linn 3K Driver Array en een woofer: een echte ‘ mini monitor’.
 • AKURATE 225
  Een center-luidspreker met de Linn 3K Driver Array en een tweetal woofers. Ook hiervan kan de laagweergave precies op de luisterruimte worden afgesteld.
 • AKURATE 221
  Servo-gecontroleerde 500 Watt subwoofer voor accurate laagweergave in muziek en film.

Linn Akurate 225

De AKURATE 242, 212 en 225 bevatten zeer bijzondere identieke woofers (van hoge kwaliteit) met luidsprekerconussen die bestaan uit drie lagen aan elkaar verlijmd polymeer. Ook de rigide kastcontructie heeft zijn positieve uitwerking op de geluidskwaliteit. De vloerstaande Akurate 242 en de compacte Akurate 212 luidspreker zijn voorzien van een tweetal baspoorten. De Akurate 225 center-luidspreker bevat een tweetal woofers in een gesloten kastconstructie, net zoals de Akurate 221 subwoofer.

Met de AKURATE 242, 212 en 225 modellen kunt u moeiteloos switchen tussen actief en passief gebruik door het gebruik van geavanceerde cross-over filters. Een gegoten metalen basis verschaft een solide fundament aan de vloerstaande Akurate 242 en met de toevoeging van een standaard krijgen de compacte Akurate 212 en de Akurate 225 center-speaker ook een stabiele basis.

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »