Projector ProjectorDesign

Redactie HiFi.nl | 29 oktober 2003 | projectiondesign

In de korte tijd dat het merk ProjectionDesign bestaat heeft het team al redelijke naam gemaakt op het gebied van projectoren. Zowel in de professionele toepassingen als in de home cinema toepassingen heeft de ontwikkelafdeling laten zien dat de projectoren van uiterst hoog niveau zijn. Voor de laatste toepassing is er nu een nieuw model: de Action! 0.5.

ProjectionDesign F1 Avance

Het nieuwe model maakt gebruik van de 16/9 Matterhorn chip van Texas Instruments en is daarmee speciaal ontworpen voor de thuisbioscoop weergave van PAL bronnen zoals DVD. Door de breedbeeld resolutie van 1024 x 576 voldoet de projector ook keurig aan de 576 lijnennorm die de Europese televisie handhaaft. Er hoeven dan ook geen ingewikkelde upscaling of downscaling technieken uit de kast te worden gehaald, waardoor het verlies aan kwaliteit ook wordt voorkomen.

De projector heeft een lichtopbrengst van 1.200 ANSI Lumen en een extreem hoge contrast verhouding van 2.000:1. Dat betekent een krachtig contrastrijk beeld zelfs bij lichtere omstandigheden. De lamp gaat ongeveer 2.000 uur mee en heeft een garantie van 500 uur. Er zijn verschillende inputs mogelijk, waardoor de Action! 0.5 ook te gebruiken is voor PC beelden en gewone VHS weergave.


EDITORS' CHOICE