NIEUWSSony

Multimedia in spelcomputer

Redactie HiFi.nl | 22 oktober 2003 | Sony

De tijd dat een spelcomputer alleen dat was wat zijn naam deed vermoeden ligt al ver achter ons. Sony heeft als eerste de mogelijkheden van de opkomende home theater markt gecombineerd met de sterke positie die het bedrijf heeft met de PlayStation spelcomputers. Zo werden de twee divisies samengevoegd en volgde hieruit de PSX.

Sony PSX-2

Dit is een digitale video disc recorder met DVD speler, waarop ook spelletjes gespeeld kunnen worden. Oftewel, je kunt je favoriete serie opnemen op de PSX terwijl je een spel zit te spelen. Het is het eerste product uit een nieuwe serie van leuke hebbedingetjes die Sony binnenkort uitbrengt, waarbij we tot begin volgend jaar moeten wachten voordat we eigenaar kunnen worden van de PSX.

De digitale video-disc recorder heeft de beschikking over een harde schijf van maar liefst 250 Gigabyte en dat staat weer gelijk aan 325 uur video. Gewone DVD`s en PlayStation 2 spellen kunnen met de DVD speler worden bekeken. Volgens de fabrikant is het ook mogelijk film en muziek te bewerken en door het spelplatform bladert de PSX sneller door een digitaal fotoboek dan een standaard DVD speler.

Tot slot is het apparaat middels een netwerk aansluiting te koppelen aan het internet en zullen in de toekomst verbeteringen te downloaden zijn en ook nieuwe programma`s beschikbaar komen.


EDITORS' CHOICE