NIEUWSB&W

Latham op VAD Show


Redactie HiFi.nl | 07 oktober 2003 | B&W
Ondanks eerdere berichten waarin Latham Audio aangaf dit jaar niet deel te nemen aan de VAD show op 18 en 19 oktober aanstaande, is vandaag besloten om de bezoekers van de show in Veldhoven toch de nieuwe Linn producten te demonstreren.

Linn Akurate 212

Malcolm J. Latham: Vorige week op De Woonbeurs hebben wij zulke goede reacties ontvangen van de bezoekers over de UNIDISK, KISTO en AKURATE dat wij van mening zijn dat we dit de trouwe bezoekers van de VAD show niet mogen onthouden.

Linn KISTO System Controller

Linn Kisto

De KISTO™ System Controller is een processor, die ontworpen is voor de weergave van alle mogelijke standaards die er op dit moment op audio- en videogebied zijn. Het apparaat vormt het ideale hart van een geavanceerd home entertainment systeem en is een complex staaltje techniek. De KISTO™ bevat 6000 afzonderlijke onderdelen, die verdeeld zijn over 11 elektronische circuits. De achterkant van de System Controller bevat maar liefst 100 aansluitingen.

Linn UNIDISK 1.1 en 2.1

Linn Unidisk

De UNIDISK™ 1.1 is de eerste universele ‘digital disc’ speler met een audio- en videogedeelte van ‘high end’ kwaliteit. Het apparaat herkent automatisch alle mogelijke ‘formats’ en is uitermate eenvoudig te bedienen. De UNIDISK™ maakt gebruik van Linn’s SILVER DISK ENGINE™ technologie en speelt alle mogelijke twee- en meer-kanaals ‘discs’ af (CD, SACD, DVD-Video, DVD-Audio etc.).

De UNIDISK 1.1 beschikt over een scala aan video outputs, waaronder Progressive Scan, Interlaced, Component en DVI met HDCP mogelijkheid.

Linn zal de technologie die gebruikt wordt voor de UNIDISK 1.1 ook inzetten voor andere producten en op deze wijze een ‘product range’ van UNIDISKS uitbrengen. Inmiddels is de UNIDISK 2.1 verkrijgbaar en evenals zijn grotere broer zeer de moeite waard.

Alle video-uitgangen beschikken over een constant signaal, waardoor er verschillende video-apparatuur gelijktijdig kan worden gebruikt. RCA en gebalanceerde analoge outputs verschaffen een stereo en multikanaals audio-afspeelmogelijkheid, met SPDIF en optische digitale audio outputs voor software die opgeslagen is op CD of DVD.

Het gebruiksgemak van de UNIDISK 1.1 wordt nog groter door de enorme variatie aan bedieningsmogelijkheden. Het apparaat heeft een front dat voorzien is van een groot display met duidelijke ‘graphics’ en beschikt over een overzichtelijke verlichte afstandsbediening. Daarnaast biedt de UNIDISK 1.1 speler een RS232 control interface en kan hij naadloos geïntegreerd worden met het Knekt multiroom system van Linn.

Linn AKURATE luidsprekers

De nieuwe AKURATE lijn bestaat uit vier luidsprekers die zowel actief als passief een bijzonder mooi stereo of meer-kanaals geluid voortbrengen voor een high-end muziek en home theatre systeem.

Drie van de AKURATE luidsprekers hebben een volledig frequentiebereik: de AKURATE 242 vloerstaande luidspreker; de AKURATE 212 boekenplank luidspreker en, de AKURATE 225 centre kanaal luidspreker. De vierde AKURATE luidspreker is de 221, een ‘pitch accurate’, actieve servo gestuurde bass luidspreker.

De unieke Linn ‘3K Driver Array’ in de AKURATE 242, 212 en 225 zorgt voor een optimale spreiding en verbeterde hoge frequenties.

MERK

EDITORS' CHOICE