NIEUWSPanasonic

8 platte Panasonic schermen

Redactie HiFi.nl | 02 oktober 2003 | Panasonic
Panasonic heeft aangekondigd in het najaar te komen met liefst vijf nieuwe plasmaschermen en drie nieuwe LCD televisies. Typerend voor alle schermen is de hoogwaardige techniek waarvoor Panasonic tekent. Hierdoor is Panasonic een gewaardeerd merk voor professionele bedrijven en consumenten.

Panasonic plasma assortiment

Aan het hoofd van de lichting nieuwkomers staat het 50 inch model, de TH-50PHW6. Dit scherm dat zo’n 11.000 euro zal kosten is voorzien van het Real Mach System. Deze eigen technologie is volgens Panasonic een garantie voor optimale gradatie en scherpte. In combinatie met de techniek om de zwarte kleuren meer diepte te geven ontstaat een contrastrijk model (3.000:1). Verder heeft het scherm de zogenaamde Quasi 100 Hz techniek, die een PAL signaal herkent en meteen het aantal weergegeven velden verdubbelt voor een betere beeldkwaliteit.

Wat kleiner van stuk, maar vergelijkbaar in techniek is de TH-42PA20. Zoals zijn "naam" al aangeeft een 42 inch (beelddiagonaal 106 centimeter) plasmascherm met een contrastrijk beeld. Speciaal is de Mach Enhancer, een techniek om met name de weergave van contouren te verbeteren bij donkere opnames.

De drie LCD televisies zijn ook allemaal voorzien van het Real Mach System. Speciale aandacht verdient de TX-22LT3. Dit nieuwe model valt in de Tau serie van Panasonic en heeft een 56 centimeter groot TFT scherm. Het paneel is helemaal nieuw ontwikkeld en behoort tot de top in responssnelheid, detailweergave en helderheid. Naast goed beeld leveren de schermen ook topgeluid dankzij het Hammer Drive Sound System (2-weg, 4 speakers). Ter completering werd ook de nieuwe Acuity techniek toegevoegd om de scherpte in het beeld verder te verbeteren.

De TX-22LT3 zal voor 2.499 euro van eigenaar verwisselen.


EDITORS' CHOICE