NIEUWSPioneer

Recorder en harde schijf


Redactie HiFi.nl | 02 oktober 2003 | Pioneer
Voor het opnemen, afspelen, archiveren en bewerken van DVD’s heb je als thuisbioscoop liefhebber niet veel meer nodig dan de nieuwe DVD recorder van Pioneer. De DVR-5100H heeft ondanks zijn slanke uiterlijk met een hoogte van nog geen 7 centimeter een enorm scala aan mogelijkheden. Het is zelfs de platste DVD recorder met harde schijf ter wereld.

Pioneer DVR-5100H

Pioneer is momenteel wereldleider waar het gaat om de afname en ontwikkeling van DVD recorders. Met name in de PC-wereld zijn de A04 en A05 gerespecteerde apparaten. Deze kennis is doorontwikkeld voor de consumenten markt met onder andere de 5100H tot gevolg. Indrukwekkend is de hoge opnamecapaciteit (80 Gb of 102 uur) en de hoge kopieersnelheid (een film van 90 minuten in 4 minuten). Zowel voor opnames van harde schijf naar DVD als direct op DVD draait Pioneer zijn hand niet om. In tegenstelling tot de DVD recorders van Sony beperkt Pioneer zich wel tot één formaat: DVD-R/-RW.

Natuurlijk zijn de "normale" technieken zoals tegelijkertijd opnemen en bekijken op zowel dezelfde als verschillende opname platformen mogelijk. Alle functies zijn makkelijk oproepbaar en vaak met één handeling in gang te zetten. Met behulp van de Advanced Disc Navigator is het wel heel makkelijk om te bepalen wat je wilt zien van de ingelegde CD.

Tot slot is er ook gedacht aan diegene die graag hun digitale camera-opnamen willen bewaren op DVD. De geschoten plaatjes kunnen worden geladen op de harde schijf, daar bewerkt worden met behulp van een editing programma en daarna opgenomen worden op DVD. Naast de DVR-5100H komt ook de DVR-3100S uit, zelfs een maandje eerder dan zijn grote broer. Het verschil: de 3100-S heeft geen harde schijf. De 3100-S zal in oktober de schappen vullen, het luxe type een maand later.

EDITORS' CHOICE