NIEUWSB&W

Internetradio Philips en KPN


Redactie HiFi.nl | 29 september 2003 | B&W

Philips en KPN hebben wederom de handen ineengeslagen om te komen tot een multimediale dienst. Succesvol zijn eerdere pogingen in het verleden niet geweest, maar dat weerhoudt de twee grote Nederlandse bedrijven er niet van aan Internet Radio te beginnen. De dienst zal bestaan uit een audioterminal op basis van WiFi en een PC met ADSL.

Philips StreamiumDe ontwikkeling is logisch in het licht van de Connected Home strategie van Philips. Met de Streamium producten ontwikkelde Philips vorig jaar al de eerste HiFi producten met een internet koppeling. Ni wordt de MC-i250 gebruikt om in november als proefkonijn te fungeren voor een pakket aan electronica en verbindingen. Zo kun je internetradio luisteren, maar ook naar MP3 of andere muziekfiles op je harde schijf.

Het MyPhilips.com portaal wordt wederom gebruikt als bron voor video- en audiodiensten. Tegelijkertijd zullen er drie nieuwe Streamium producten bijkomen die worden gezien als uitbreiding op de PC. Het gaat om twee audiosystemen en een video/audiosysteem. Grootste probleem is natuurlijk de consument, want wat technisch allemaal mogelijk blijft moet enerzijds geaccepteerd worden door de consument en anderzijds ook betaalbaar blijven.

Maar met de ontwikkeling van deze dienst steekt Philips wel zijn nek uit in Europa en wellicht in de hele wereld om twee nieuwe opkomende technologische fenomen te combineren.

MERK

EDITORS' CHOICE