NIEUWSMarantz

Marantz Range Series uitgebreid

Redactie HiFi.nl | 25 september 2003 | Marantz
Marantz heeft haar Range Series uitgebreid met drie krachtige AV-receivers. De drie digitale surroundreceivers - de compromisloze SR5400 OSE, de SR5400 en de SR4400 - zijn voorzien van versterkte netsnoeren en een nauwkeurig afgesteld audiocircuit, om consistente prestaties in het gehele frequentiebereik te bieden. Het gegarandeerde vermogen, de verbeterde beeldtransparantie en de toonzuiverheid zorgen voor een fraaiere weergave van muziek en filmsoundtracks.

De nieuwe Digital Surround Receivers bieden de frequentieweergave en geluidsprestaties die nodig zijn voor hoge-resolutiebronnen als Super Audio-CD en DVD-audio. Het grotere dynamische bereik, in combinatie met een betere transparantie, scheiding en beeldweergave, levert een natuurlijk geluidsbeeld op. De afzonderlijke, hoogwaardige versterkers voor alle zes de kanalen zorgen voor een uitstekende ohm-aansturing en een omvangrijke dynamische reserve. Het resultaat is een consistent krachtige weergave, zelfs tijdens de hardste, spannendste momenten. Bijzonder in het assortiment receivers is de Full Channel Drive Power met 70% Power-garantie, een garantie die in deze sector zelden wordt gegeven.

SR4400

Marantz SR4400

De 80 watt (RMS in 8 ohm) per kanaal en de robuuste luidsprekeraansluitingen maken de SR4400 bij uitstek geschikt voor geavanceerde, 6.1-kanaals thuisbioscopen. Door de evenwichtige combinatie van de prestaties van een AV-receiver, geavanceerde voorzieningen en de vermaarde geluidskwaliteit van Marantz, geeft het op getrouwe wijze de spanning van een filmsoundtrack weer. Dit model omvat niet alleen de nieuwste DSP van Cirrus Logic om DTS ES te decoderen, maar is ook compatibel met Dolby Digital EX, Dolby Pro-Logic II en Circle Surround II.

SR5400 en Original Special Edition

De SR5400 Digital Surround Receiver is een hoogwaardige thuisbioscoopreceiver met 90 watt (RMS in 8 ohm) per kanaal en de nieuwste DSP van Cirrus Logic voor DTS ES en 96/24-decodering. Daarnaast biedt dit model Dolby Digital EX, Dolby Pro-Logic II en Circle Surround II, zodat het compatibel is met de meest gangbare standaarden van vandaag.

Speciaal voor Hi-Fi fanaten en filmliefhebbers die een nog betere geluidskwaliteit wensen, omvat het assortiment ook een afzonderlijk afgestelde OSE-uitvoering (Original Special Edition) van de SR5400. De SR5400 OSE is voorzien van zorgvuldig gekozen, eersteklas componenten en trillingwerend materiaal om de geluidskwaliteit verder te verbeteren, terwijl het nauwkeurig afgestelde audiocircuit de prestaties naar een nog hoger plan brengt.

Alle modellen zijn voorzien van het vernieuwende Marantz D-bussysteem, waarmee systemen eenvoudiger met elkaar kunnen worden geïntegreerd doordat opdrachten aan alle elementen op de bus worden doorgegeven. Bij alle AV-receivers wordt een voorgeprogrammeerde afstandsbediening meegeleverd.

MERK

EDITORS' CHOICE