NIEUWS

Cool & Trendy

Redactie HiFi.nl | 14 september 2003

Tijdens de IFA in Berlijn presenteerde hoofdtelefoon-fabrikant AKG de nieuwe lijn van producten. Tijdens de komende VAD show in Veldhoven zal importeur Iemke Roos deze modellen introduceren in Nederland. En op HiFi.nl krijgt u alvast een voorproefje.

De nieuwe serie valt onder de hardwire lijn en bestaat uit deĀ volgende modellen:

  • AKG-K71K71, K71TV en K101. Dit zijn lichtgewicht modellen waarbij de fabrikant veel aandacht heeft geschonken aan comfort en uiterlijk. Zelf noemt AKG ze "trendy" en "cool". De K71 is bij uitstekĀ geschikt voor portable, home stereo en multimedia apparatuur, de K71TV heeft als extra een volumeregelaar en de K101 is compact en levert een maximale geluidskwaliteit. Voor alle modellen geldt dat ze zijn uitgevoerd met nieuw ontworpen speakers en een "self-adjusting" hoofdband. AKG-K301
  • De K301XTRA. Het paradepaardje onder de nieuwe modellen is een totaal vernieuwde versie van de K301. Het design van de 301 is voor de XTRA radicaal veranderd en natuurlijk leveren nieuwe technieken weer een betere geluidskwaliteit. Net als de eerder genoemde nieuwe modellen is ook dit model uitgevoerd met de comforabele flexibele hoofdband. De speakers die zijn gebruikt zijn dezelfde XXL speakers zoals AKG deze gebruikt in de professionele lijn van hoofdtelefoons, te weten deĀ K141, 171, 241 en 271.
  • Wel aangekondigd, maar met weinig details was de draadloze surround serie. Wel is bekend dat deze bestaat uit drie modellen, de K306AFC, 406AFC en 506AFC, maar tijdens de VAD hopen we meer hierover te weten te komen.

Tijdens de VAD zullen ook de prijzen en beschikbaarheid bekend gemaakt worden.


EDITORS' CHOICE