NIEUWS

Meridian Audio introduceert de G-serie

Garmt van der Zel | 09 september 2003

Meridian G-serieMeridian Audio heeft, voor het eerst sinds 10 jaar een nieuwe productlijn, de G serie, geïntroduceerd. Deze nieuwe lijn bestaat vooralsnog maar liefst uit 12 nieuwe componenten.

Meridian`s nieuwe G-Serie zal de standaard in audio/video performance met volledige systeemflexibiliteit opnieuw definiëren. De componenten zijn gebaseerd op de huidige `state of the art` technologie van de befaamde Reference 800 serie, gecombineerd met de laatste ontwikkelingen uit het researchlab van Meridian.

"De G-serie lost een belangrijke deel van de belofte in die Meridian 10 jaar geleden heeft gemaakt met Meridian Digital Theatre", vertelt Bob Stuart, Meridian`s bestuursvoorzitter en hoofdontwerper. "We zijn al meer dan 20 jaar bezig om digitale audio te verfijnen en te verbeteren. De meest recente verbetering in de bewerkingen van het videosignaal, de oplossingen voor digitale audio-video verbindingen en intelligente bediening hebben een nieuwe niveau gedefinieerd in zowel prestaties als gebruiksvriendelijkheid. Wij hebben veel vertrouwen dat de G serie wereldwijd de nieuwe standaard zal zetten voor de toekomst."

Meridian G-serieDe nieuwe G-serie bevat 3 basiscomponenten met een volledig nieuw design. Er zullen vier varianten van een gecombineerde CD/DVD speler/transport/controller worden  geintroduceerd (twee hiervan met additionele voorversterkermogelijkheden). Verder zijn ook een surround processor/tuner, voorversterker en een tweekanaals receiver aangekondigd. Ook zullen er 3 eindversterkers worden geïntroduceerd, waaronder stereo, maar ook multikanaals modellen. De G-serie producten zullen het antwoord zijn op ieders eisen voor zowel "analoge" systemen met passieve luidsprekers, als voor high-performance systemen die gebruik maken van Meridian`s DSP digitale luidspreker modellen.

Het nieuwe uiterlijk van de G-serie modellen is bedacht door de medeoprichter van Meridian: Allen Boothroyd, waarbij over de volledige breedte gebruik is gemaakt van een metalen look gecombineerd met traditionele zwart-glazen accenten. Dit alles wordt op een uitzonderlijk hoog kwaliteitsniveau gepresenteerd. De componenten zijn zowel in het zilver als in het zwart verkrijgbaar, waarbij een volledig nieuwe interface is ontworpen voor zowel de afstandbediening als het frontpaneel. 

Die nieuwe productlijn biedt tevens een optionele mogelijkheid voor montage in een rack volgens EIA standaard en een RS-232 poort voor een complete systeemintegratie als voor de communicatie met speciaal voor Meridian geschreven Windows software voor het configureren van het systeem. De G-serie modellen kunnen nauwkeurig en eenvoudig worden afgestemd op ieder specifiek systeem. Zowel eigen Meridian communicatiemogelijkheden als infraroodbediening zijn aanwezig, zodat de componenten niet alleen goed met elkaar samenwerken, maar ook goed bedient kunnen worden met andere systemen.

Meridian G-serieDe nieuwe G91 DVD-audio speler/controller vormt het hart van een efficiënt geïntegreerd systeem van hoge kwaliteit. De G91 combineert een audio/video speler, digitale stereo voorversterker en een AM/FM RDS/RDBS tuner. Voeg hier een paar Meridian digitale luidsprekers aan toe of andere actieve luidsprekers (of een G serie versterker met passieve speakers) en u heeft een compleet tweekanaals audio/video systeem. De G91 functioneert bovendien optioneel als een meerkanaals home cinema component met MHR smartlink meerkanaals digitale uitgangen naar de G68 Surround controller of direct naar een set Meridian DSP luidsprekers. De G91 biedt meerdere video-ingangen voor een perfecte systeemintegratie, inclusief een component video uitgang en HDMI met hoge resolutie geschaalde video-uitgangen. De G91 biedt zowel analoge als digitale ingangen voor externe audio/video-componenten. Een DVI aansluiting is beschikbaar via een optionele adapter.

De prijs van de G91 DVD-audio speler/ controller is vastgesteld op £3,895.00. Een Europese versie met scartuitgang is tevens te krijgen voor £3,500.00. Meer details zullen binnenkort aangekondigd worden. De producten zullen in de UK per oktober beschikbaar zijn. De G-serie zal voor het eerst te zien zijn op de volgende beurzen:

IFA: Berlin, 29 augustus - 3 september 2003
CEDIA Expo: Indianapolis, IN., USA, 3 - 7 september 2003
What Hi-fi? Sound and Vision Show: London Olympia Hilton, 25 - 28 september 2003
The Hi-fi Show and AV Expo 2003: London Heathrow, 26 - 28 september


EDITORS' CHOICE