NIEUWSSharp

Primeur van Sharp

Redactie HiFi.nl | 07 september 2003 | Sharp

Met de mobiele AQUOS LC-15L1E slaagt de LCD marktleider Sharp er in een nieuw hoofdstuk te schrijven op het gebied van televisie technologie. Het inzetten van een digitale audio/video verzendingssysteem in combinatie met ingebouwde accu`s maken het mogelijk compleet draadloos te genieten van televisie, video en DVD beelden.

Sharp LC15L1E

De nieuwe AQUOS telg is daarmee een primeur en is het eerste scherm die de wens om overal en altijd televisie te kunnen kijken vervult. De LCD technologie is met het lichte gewicht en grote kijkhoek hiervoor natuurlijk uitermate geschikt, maar tot nu toe zaten de vele snoeren nog in de weg. AQUOS gebruikte bij de andere modellen nog maar één duale snoer en nu is ook deze AV kabel verdwenen. Alleen de DVD speler, kabel en videorecorder maken nog gebruik van kabels, naar de digitale verzender, maar de televisiebeelden worden via een 2.4 GHz signaal draadloos verzonden.

Doordat het scherm ook nog eens beschikt over oplaadbare Li-Ion batterijen is het dus ook mogelijk minimaal twee uur (bij volledige helderheid) compleet draadloos te kijken. In een donkere slaapkamer kun je bijvoorbeeld deze kijkduur verlengen tot 3 uur met de Dark Environment instelling.


EDITORS' CHOICE