NIEUWSTagMcLaren

ProLogic IIx voor Tag McLaren

Redactie HiFi.nl | 05 september 2003 | TagMcLaren

ProLogic 2xProLogic II, gezien als één van de beste processing technieken voor meerkanaals muziek uit stereo bronnen, is verder verbeterd. Pro Logic IIx is namelijk in staat het proces geschikt te maken voor de 7.1 opstellingen die steeds meer terrein winnen. Met de vernieuwde processing techniek wordt er optimaal gebruik gemaakt van de achterste kanalen. Maar ook 5.1 opstellingen profiteren van de verbeteringen met een betere geluidskwaliteit. En voor de "gamers" onder ons heeft Dolby zelfs een speciale ProLogic IIx Game toegevoegd. Belangrijker is wellicht de mededeling van Tag McLaren dat de nieuwe techniek beschikbaar komt op de AV32R Dual Processor en de AV192R. En dat geldt natuurlijk voor de nieuwe modellen, maar ook voor de bestaande Tag McLaren apparaten.

Dolby ProLogix IIx bouwt voort op het succes van de ProLogic II technologie van Dolby. ProLogic IIx stelt de toch al hoogwaardige techniek van ProLogic II in staat stereo bronnen weer te geven via 6.1 of 7.1 output kanalen. In feite is de nieuwe techniek een combinatie van de oude ProLogic II en Dolby Digital Surround EX, met een paar extra eigenschappen die de geluidskwaliteit ten goede komen. Alle mogelijkheden van ProLogic II zijn behouden, waaronder ook de Centre Width en Panorama modes. De Centre Width is ideaal voor het reduceren van een te hard center kanaal en de Panorama mode zorgt voor een nog grotere spreiding over het voorste gedeelte van de surround opstelling.

Zoals altijd kunnen TAG McLaren klanten profiteren van de steeds veranderende technieken op het gebied van Home Cinema. De ProLogic IIx is makkelijk toe te voegen op de AV32R en AV192R. Voor alle apparaten die na 1 september zijn gemaakt geldt dat de update gratis is, voor oudere apparaten geldt dat er een vergoeding wordt gevraagd. De upgrade faciliteiten worden zeer snel beschikbaar gesteld door Dolby, maar de definitieve certificering voor de TAG McLaren implementatie is nog niet uitgegeven door Dolby.


EDITORS' CHOICE