NIEUWSB&W

Branden CD`s onveilig?

Redactie HiFi.nl | 22 augustus 2003 | B&W
Zelf gebrande CD’s zouden hun data weleens in hele korte tijd kunnen verliezen, blijkt uit een onderzoek van het computertijdschrift PC-Active. Het blad onderwierp een groot aantal CD-R merken aan een onderzoek en concludeerde dat de data niet altijd lang houdbaar blijft. Van de geteste merken kwamen met name die van Kruidvat, Mmore en Platinum slecht uit de bus.

Van de drie merken die slecht uit de bus kwamen heeft Kruidvat middels een advertentie al gereageerd. Het zou gaan om een serie witte CD-Rom’s met rode opdruk en een rood Kruidvat logo. Beschadigde CD’s kunnen worden teruggestuurd waarna het concern zal proberen de data te herstellen. De huidige schijfjes die in de Kruidvat winkels liggen zouden wel moeten voldoen aan de hedendaagse normen. Mmore heeft in een officiële reactie laten weten dat het bedrijf achter de kwaliteit van de CD-R’s staat. Omdat het bedrijf claimt de CD’s te betrekken van dezelfde leverancier als de topmerken, en deze wel goed uit de test kwamen, trekt het bedrijf de test zelfs in twijfel.

PC-Active test

Het plaatje geeft het verschil weer tussen de geschreven data in november en nu. Wit betekent goed leesbaar, geel en groen zijn niet meer leesbaar. (Bron: PC-Active)

Op 22 augustus a.s. worden de uitgebreide resultaten van het onderzoek in PC-Active gepubliceerd.

MERK

EDITORS' CHOICE