NIEUWSTrigon

Nieuw van HiHat


Redactie HiFi.nl | 21 augustus 2003 | Trigon
Hi Hat Audio heeft twee nieuwe Duitse audio merken in het assortiment opgenomen. Hieronder presenteert Hi Hat Audio beide bedrijven en hun producten.

De Duitse firma Trigon Elektronik is opgericht in 1996 door de electronica-ingenieurs Ralf Kolmsee en Rainer Reddemann. Naast de productie van hoogwaardige audiocomponenten, ontwierpen en vervaardigden zij besturingssystemen voor de electrotechnische industrie. De Trigon filosofie is "value for money" met voortreffelijke eigenschappen op het gebied van klank, electronica, deugdelijkheid en uiterlijk en dat alles tegen zeer betaalbare prijzen.

Trigon Vulcano 2

In de internationale pers (o.a. Hifi News) zijn inmiddels de phonoversterkers als zeer goed naar voren gekomen. Er wordt gewerkt met geselecteerde en individueel doorgemeten componenten. De productrange is beperkt. Alleen als er sprake is van een duidelijke aanvulling/vooruitgang wordt er een nieuw apparaat geïntroduceerd. Dit betekent ook dat de bestaande producten een lange looptijd hebben (er worden wel detailverbeteringen doorgevoerd) en daardoor ook een hogere waardevastheid hebben.

Dit zijn geen massaproducten. Ze worden met grote toewijding vervaardigd in kleine series en met uiterste precisie. Daarom krijgt u ook 3 jaar garantie. Het zijn apparaten met een tijdloos fraai uiterlijk en ook bedoeld om u een hele lange tijd probleemloos te voorzien van muziek op een hoog niveau.

Achter de Duitse firma Acoustic Solid, het andere nieuwe merk, staat de oprichter, eigenaar en ontwerper Karl Wirth, die samen met zijn schoonzoon, "Masse-laufwerke fertigt". Of in goed Nederlands : zij bouwen draaitafels met een zwaar plateau. Er zijn nu 8 verschillende uitvoeringen in oplopende prijsklasse in productie.

Acoustic Solid

Het begrip massa slaat niet op de productieaantallen. Integendeel, dit zijn hoogst individuele apparaten die per stuk worden gebouwd en afgewerkt. De schoonzoon is overigens ingenieur in de electrotechniek en heeft eerdere audio high-end ervaringen opgedaan in Boston bij een bekende luidsprekerfabrikant. Hij ontwikkelde de stuurelectronica voor de loopwerken.

Het is overigens geen toeval dat Acoustic Solid in de buurt van het grote BMW ontwikkelcentrum is gevestigd. In deze omgeving van research en knowhow van de autoindustrie is zoveel technische kennis voorradig dat dit op onderdelen ook bij draaitafels zijn vruchten kan afwerpen.Bij Wirth is de filosofie "Masse ist Klasse". Prestaties en prijzen vanaf een bepaald niveau en met de nadruk op handgemaakt, bouwkwaliteit en klank.

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »