NIEUWSPhilips

Platte TV Philips

Redactie HiFi.nl | 17 augustus 2003 | Philips

Onderstaande is een ingezonden persbericht:

De introductie van de platte televisie in de Nederlandse markt verloopt zo snel, dat de wereldwijde productiecapaciteit de vraag amper kan bijbenen. In Nederland doet vooral Philips het heel erg goed: Philips heeft het marktleiderschap in platte televisie verder uit weten te breiden naar een aandeel van een derde van de markt. Vandaag onderstreept de Europese vakpers het leiderschap van Philips: de lcd 30PF9975 en de plasma 42PF9965 zijn door EISA uitgeroepen tot Europese Televisie van het Jaar 2003 – 2004.

Philips Flat TV

In 1998 nam Philips het initiatief om FlatTV op de kaart te zetten en een gestage groei begon. De opmars van platte televisie in Nederland kwam in januari 2003 in een stroomversnelling nadat Philips het jaar 2003 uitriep tot het jaar van de platte televisie. Allard Bijlsma (directeur, Philips Consumer Electronics Benelux): "De vakhandel heeft dat gezien als een teken dat het nu menens was, en heeft een deel van zijn zaak verbouwd om de platte schermen een plek te geven. De consument heeft daar weer op gereageerd door zijn aandacht te verleggen naar deze technologie. Een half jaar later bestaat twintig procent van de televisie-omzet al uit platte televisie. De overgang van crt naar lcd gaat zeker zo snel als wij verwacht hadden, hetgeen ook voor volgend jaar een verdubbeling van de markt zal betekenen."

Philips heeft in 1998 met de introductie van FlatTV een droom gecreëerd bij de consument. Dit jaar komt Philips met een totale range van dertien FlatTV’s op de markt om aan de wensen en behoeften van de consument te voldoen. Philips is vertegenwoordigd in alle populaire beeldformaten van 13 inch tot 50 inch. Met prijzen variërend van € 699 Voor een 13 inch tot € 12499 voor een 50 inch scherm.

Ondanks een moeilijke markt verwacht Philips dat het lukt om het marktleiderschap in de consumentenelektronica zelfs nog uit te breiden. Bijlsma: "Zodra de verkopen weer aantrekken, zitten wij in een heel goede positie. De klant heeft veel vertrouwen in ons merk, maar ook de kritische vakpers: de Philips lcd televisie 30PF9975 en de plasma televisie 42PF9965 zijn vandaag door EISA uitgeroepen tot Europese Televisie van het Jaar. Dat betekent voor ons heel veel. Onze technologische voorsprong in FlatTV – onze tv’s hebben, dankzij Pixel Plus, een vele malen scherper en contrastrijker beeld dan die van concurrenten en dat zie je in de winkel – wordt daarmee onderstreept."

MERK

EDITORS' CHOICE