NIEUWSMartin Logan

Krachtpatser Martin Logan


Redactie HiFi.nl | 11 augustus 2003 | Martin Logan
MartinLogan is druk bezig het assortiment verder uit te breiden. Waren daar eerst al de introductie van de Fresco en de Grotto, nu is ook bekend geworden dat het bedrijf de Mosaic heeft uitgebracht. De nieuwe vloerstaande luidspreker gebruikt een nieuwe woofer en kabinet die zijn gebaseerd op de Clarity luidspreker van januari dit jaar. De innovatieve, hoogwaardige Mosaic werkt het best als een stereo, home theater of effecten kanaal luidspreker. De grootte of vorm van de ruimte doet er niet toe, want ondanks het compacte ontwerp is de Mosaic een uiterst krachtige luidspreker.

Om hetzelfde niveau te bereiken voor wat betreft de standaard die MartinLogan zich oplegt voor wat betreft detail, helderheid en resolutie en om dat alles te persen in een klein compact kabinet, heeft MartinLogan de ATF transducer technologie toegepast. Verder maakt de Mosaic gebruik van dezelfde Vojtko crossover technologie die ook in de Clarity, Fresco en Grotto is gebruikt en wordt er een hoge resolutie woofer gebruikt voor accurate bass weergave.

Het uiterlijk wordt bepaald door de houten afwerking van het kabinet. U als consument heeft hierin drie keuzes, natuurlijk kersen, donker mahoney en zwart. Maar hoewel deze uiterlijke kenmerken in geen huis misstaan is het met name de zelf ontwikkelde “Dipole Radiation Pattern” technologie die de Mosaic een kameleon maakt die nergens misstaat. Het geluid is zo levensecht dat de vorm en grootte van de ruimte er niet toe doen.

EDITORS' CHOICE