Zwakke motor met reden

Nottingham Analogue heeft een zeer betaalbare platenspeler uitgebracht: de `Horizon`. Deze draaitafel is een betaalbare afgeleide versie van het topmodel: de `AnnaLog`. De basis van de draaitafel is gemaakt van MDFof HDF dat wordt ondersteund door drie halve cilinders. Deze cilinders zijn gemaakt van kunststof en kunnen door een schroefbare voetje worden versteld.

Nottingham Analogue Horizon

De motor en het lager zitten op de basis terwijl het armboard (gemaakt van zelfde kunststof als de cilinders) rust op een van de cilinders en zodoende enigszins is geïsoleerd van de motor. De Rega RB250 arm wordt standaard bijgeleverd en is voorzien met een VTA afstelmechanisme. Verder is het draaiplateau gemaakt van gietijzer en daardoor loodzwaar.

Vreemd genoeg heeft de Horizon geen aan/uit-knop. Hier zit een theorie achter: hoe zwakker de motor hoe minder trillingen er kunnen worden doorgegeven. Je moet dus eerst een plaat neerleggen en dan het plateau aandraaien. De motor is overigens onderaan geplaatst en drijft de pulley aan met behulp van een zachte rubberen O-ring.

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »