NIEUWSCyrus

Samenwerking versnelt introductie


Redactie HiFi.nl | 26 juli 2003 | Cyrus
Cyrus Electronics en Imerge, twee Britse bedrijven, hebben bekend gemaakt dat de eerstgenoemde in de ontwikkeling van nieuwe hoogwaardige audio producten gebruik gaat maken van de XiVA technologie van Imerge. Het doel is om producten te maken die te classificeren zijn als de volgende generatie en die gebaseerd zijn op het gebruik van een harde schijf en internet.

Cyrus Link

Het systeem dat uitgebracht zal worden onder de naam Cyrus Link, zal bestaan uit een zeer complete hard disk audio server met geïntegreerde DAC technologie die door Cyrus zelf is ontwikkeld, netwerk spelers en handzame en draadloze LCD afstandsbedieningen met touch panel capaciteit.

Met de XiVA technologie slaat Cyrus het pad om te komen tot dit nieuwe platform, sneller in dan verwacht. De eerste geluiden zijn dat in september de eerste producten uit zullen komen en binnen Cyrus wordt er veel verwacht. "Audio in meerdere ruimtes is een snel groeiende markt", zegt Peter Bartlett, commercieel directeur bij Cyrus, "en Cyrus ontwikkelt prachtige ideeën die de consument in staat stelt een compleet audio systeem te betrekken van één fabrikant. Het Cyrus Link systeem is in de toekomst te verbeteren, de componenten zijn gebaseerd op de ervaring die we hebben met hard disk server technologie, maakt gebruik van internet en heeft een aan te passen draadloos controle systeem. Cyrus Link biedt nieuwe technologieën op het hoogste prestatie niveau, zoals onze klanten dat gewend zijn."

De andere partner, Imerge, is er met name trots op dat een fabrikant met de uitstraling en de klasse van Cyrus gekozen heeft voor XiVA als techniek om in te springen in het meer ruimte aanbod. Met name de kwaliteit van Cyrus moet een groot gat in de markt gaan dichten.

EDITORS' CHOICE