Musical Fidelity Tri-Vista

(Ingezonden mededeling)

De Musical Fidelity Tri-Vista KWP voorversterkers en de KW eindversterkers zijn gearriveerd bij importeur Viertron. Deze apparaten zijn een proeve van wat heden ten dage bereikbaar is met
versterkerbouw en het is het laatste model van deze 20 jarige jubileumserie. Wereldwijd zijn slechts 75 sets beschikbaar.

Musical Fidelity Tri-VistaDit is een limited edition, een laboratorium referentie. De set bestaat uit vijf apparaten: voorversterker met een separate voeding en twee eindversterkers met ook een separate voeding.

Er zijn vier lijn ingangen, waaronder een SACD ingang en een MC en MM phono ingang. De MM ingang heeft schakelbare impedantie en capaciteit, de MC ingang een instelbare ingangsweerstand. De afspeelcurve kan ingesteld worden voor RIAA of IEC.

De voedingstransformatoren bevinden zich in aparte behuizingen om geen interventie te kunnen veroorzaken met de signaal-circuits. De versterkers zijn mono per kanaal opgebouwd en met mu-metaal van elkaar afgeschermd om elke "lekkage" van signaal te voorkomen.

De voorversterker kan op alle ingangen 35dB overstuurd worden. De maximum output is 55 volt en de uitgangsimpedantie van 0,1 ohm zorgt ervoor dat de invloed van interconnects naar de eindversterker verwaarloosbaar zijn.

Het testen van dit soort topapparatuur is geen sinecure. Eén misser bij de vermogenstest en de belastingsweerstanden van de meetopstelling kunnen exploderen. De Kw`s zijn op alle fronten extreem. De voeding van de eindversterkers maakt gebruik van twee 2kW ringkerntrafo`s en o.a. 6 x 100.000uF afvlak-elco`s. Aan 8 ohm is per kanaa11180 watt beschikbaar. Het dynamisch vermogen is 2470 watt bij 4 ohm, 4270 watt bij 2 ohm en 6358 watt bij 1 ohm. De uitgangsstroom loopt op tot zo`n 80 ampere. De KW kan 10ms pieken leveren bij een stroomsterkte van 100 amp.
Set gewicht: 300kg.

KWP - Voorversterker 11.550 euro
KW - Eindversterker 24.750 euro

Musical Fidelity Tri-Vista

MERK

EDITORS' CHOICE