NIEUWSSony

Integratie PC en TV


Redactie HiFi.nl | 16 juli 2003 | Sony

De nieuwe VAIO W serie levert geavanceerde multimedia capaciteit in combinatie met een groot breedbeeld scherm en PVR technologie. De PC is gericht op stijlbewuste technisch onderlegde consumenten die een PC zoeken voor meerdere doeleinden. De vandaag door Sony gelanceerde PCV-W500GN1 desktop is namelijk een PC met een 17.5 inch LCD scherm, een geïntegreerde DVD/CD-RW drive en een Giga Pocket video recorder.

Sony VAIO PCV W500

Door het kleine oppervlak en het opvallende ontwerp van wit aluminium en accenten van acryl valt de W500 op in elke omgeving. Het nieuwe W model is in staat zich aan te passen aan de wensen van de gebruiker en de omgeving waarin ze gebruikt wordt. Wanneer het vast aangehecte keyboard is opengeklapt is de PC klaar om aan het werk te gaan en dat betekent alles van standaard PC gebruik tot geavanceerde multimediale applicaties, zoals Click to DVD en Picture Gear Studio software.

Het keyboard kan ook weggevouwen worden, waardoor de opslagruimte van het totale systeem weinig voorstelt. Het is overigens dan nog wel mogelijk de speakers te gebruiken voor audioreproductie, want deze worden niet afgedekt door het keyboard. Net als een deel van het LCD scherm overigens, dat dan ook maar dienst doet als klok, wiens kleur en licht zich aanpast aan de tijd van de dag.

Een derde manier van wegvouwen is voor de TV mode. In deze positie is het hele scherm goed te zien en starten automatisch een aantal televisie technieken, zoals maximale helderheid. Het geluid wordt door SRS WOW omgezet naar virtual surround sound en de Giga Pocket functie wordt opgestart.

Tot slot heeft het nieuwe VAIO model een ingang voor draadloze internet connectie en andere uitbreidingsmogelijkheden. Met de VAIO Media software zijn gebruikers in staat plaatjes onderling uit te wisselen, net als muziek en video. Natuurlijk is er een Memory Stick ingang, zijn er 4 USB poorten en is er een i.Link.

 

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  Primeur: Bowers & Wilkins 700 Signature
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  NAD M33: grensverleggend
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »