NIEUWSJVC

Debuut JVC


Redactie HiFi.nl | 22 juli 2003 | JVC

JVC heeft het doek gehaald van de DR-M1, het debuut op de markt van DVD recorders. De specificaties op papier beloven alvast een heleboel. Aan de top van de lijst met technische gegevens staat de PAL Progressive mogelijkheid. Daarnaast is de 2-2 pull down conversie uitgevoerd zonder dat de originele data hoeven te worden omgezet, waardoor het beeld natuurgetrouwer is.

JVC DR-M1-2

Voor consumenten is wellicht de ondersteuning van de vele formaten erg belangrijk. De DR-M1 speelt DVD-Video, DVD-RAM, DVD-RW, DVD-R, CD-R en CD-RW af en neemt op in DVD-RAM of het DVD-R/-RW dormaat. De beeldkwaliteit wordt verder versterkt door Block Nosie Reduction Circuit en Hadamrd Noise Reduction System. Dit in samenspraak met speciaal ontwikkelde technieken om VHS op DVD te zetten zorgen ervoor dat elke bron op een goede manier bekeken kan worden.

Om het apparaat helemaal in lijn met de nieuwste technieken te houden is er ook een i.Link connectie toegepast. Dit maakt het mogelijk direct digitaal naar digitaal op te nemen. Door de lineaire PCM opname mogelijkheid is het verder ook mogelijk een hoge geluidskwaliteit op te nemen.

De gebruiksvriendelijke kenmerken zijn:

 • On-Disc Timer Programming, een unieke technologie die je de mogelijkheid geeft een bepaald programma altijd op dezelfde schijf op te nemen en dit vooraf in te stellen.
 • Live Memory, oftewel: tegelijkertijd opnemen en afspelen.
 • Library Database DVD Navi, tot 1.300 programma`s zijn in het systeem op te slaan, zodat je niet lang naar een disc hoeft te zoeken als je een bepaald programma wilt zien. Daarnaast worden er kleine thumbnails getoond wanneer je de disc in de speler doet.

De prijs is nog niet helemaal bekend (de eerste indicatie is rond de 700 euro) en de verwachte release is oktober 2003.

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »