NIEUWSSIM2

Nieuwe SIM2


Redactie HiFi.nl | 10 juli 2003 | SIM2

 

Voor SIM2 was het duidelijk dat een nieuw product aan veel eisen moet voldoen maar sowieso innoverend moet zijn om op te vallen in het hedendaagse aanbod. En dat lijkt te zijn gelukt met de Grand Cinema RTX televisie. De complete lijn van televisies met DLP projectie bestaat uit een 45 en 55 inch model, die beide zijn ontwikkeld voor 16:9 breedbeeld weergave.

Sim RTX

De SIM2 RTX combineert de nieuwste technieken met een elegante en vlakke vormgeving. Het design komt uit de Italiaanse pen van Giogio Revoldini en dat staat garant voor een mooi plaatje. De techniek bestaat onder andere uit de DigiOptic Image processor die aansluitingen heeft voor alle huidige en toekomstige bronnen. Verder is er een glasvezel mogelijkheid die het mogelijk maakt tot 500 meter te overbruggen.

De SIM2 RTX is bedoeld voor filmliefhebbers die het genot willen van een projector, maar door omstandigheden zoals bijvoorbeeld problemen met invallend (dag)licht of plaatsing in de woonomgeving geen mogelijkheden zien voor een ‘normale’ projector. De nieuwe Sim2 RTX retro-projectie TV’s, leverbaar in 45" (diagonaal 114cm) en 55" (diagonaal 139cm) combineren het beste van twee werelden. Enerzijds levert de ingebouwde HT300plus een ongekende beeldkwaliteit het hart van elk schitterend vormgegeven ‘Italian style" model met een diepte van ongeveer 40 cm is een Sim2 HT300+ ‘High definition’ projector geplaatst, die door middel van een aantal spiegels projecteren op de achterkant van een beeldscherm. U voelt hem al aankomen, de beeldkwaliteit staat op hetzelfde hoge niveau als een losse HT300+. De lichtopbrengst, scherpte, contrast en kleurenweergave zijn indrukwekkend te noemen.

Het hart van het televisie systeem bestaat dus uit de HT 300 PLUS home cinema projector van SIM2. Deze maakt gebruik van de HD-2 digitale micromirror techniek welke is ontwikkeld door Texas Instruments en dat resulteert naast een beeldresolutie van 1280 x 720 pixels in een hoge contrastwaarde en haarscherp beeld.

EDITORS' CHOICE