NIEUWSB&W

Nieuwe auteur HiFi.nl

Redactie HiFi.nl | 03 juli 2003 | B&W

Sinds, zeg maar, 1 juli heeft HiFi.nl er 3 nieuwe auteurs bij. John Koning, Michel Hazen en Bjorn Mateijsen zullen alledrie artikelen en recensies gaan schrijven over Home Cinema en Home Cinema apparatuur. Zowel John als Michel zijn ondertussen begonnen met hun eerste artikelen en recensies, Bjorn schreef ondertussen een artikel voor de rubriek "Hoe werkt... "

Een situatieschets.... Het is vrijdagavond en na lang wikken en wegen tussen een paar prachtige films besluit je om toch naar de filmhit te gaan van deze week. De bioscoopzaal is compleet uitverkocht en wanneer de film begint hoor je geklets dat duidelijk niet bij de film hoort. Tot overmaat van ramp vinden een aantal personen, drie rijen voor je, dat de film niet is wat zij ervan verwachten en gaan luidruchtig commentaar geven, met popcorn gooien en mobiel bellen.

Tegenwoordig hoef je niet langer naar de bioscoop om te kunnen genieten van films of concerten op groot beeld. Dan doel ik niet op een 32” televisie met een beelddiagonaal van 82 cm. De technologie om groot beeld in huis te halen is inmiddels ver ontwikkeld en dit artikel zal ingaan op de verschillende projectiesystemen, van analoog tot digitaal. Met de voor- en nadelen van deze projectietechnologieën.

U leest hier het volledige artikel en hier Bjorn`s introductieverhaal.

MERK

EDITORS' CHOICE