NIEUWS

Ron Sutherland phono versterker

Redactie HiFi.nl | 29 juni 2003

Ph.D. detail

De voeding in een AV systeem zorgt voor ruis. Er is maar één oplossing voor: batterijen. Ontwerper Ron Sutherland heeft nu een voorversterker op de markt gebracht die werkt op batterijen. Om onnodig verlies aan energie te voorkomen is de Ph.D. uitgevoerd met een intelligent circuit, dat automatisch aan en uit gaat bij gebruik of niet gebruik.

AcousTech PhDVoor de voeding van de phone voorversterker gebruikt Sutherland 16 alkaline D batterijen die aan de zijkant van het chassis worden geplaatst. Goed voor ongeveer 800 uur muziekgenot. Een rood licht geeft aan dat de energie uit de batterijen is verdwenen en het tijd is nieuwe te gaan halen. Doordat het apparaat aan gaat wanneer het systeem wordt gebruikt en elk half uur "kijkt" of er nog een signaal is wordt de levensduur van de batterijen tot een maximum opgerekt.

De voorversterker heeft vier verschillende loading options en gain-stage instellingen die makkelijk zijn aan te passen. In Amerika is de Ph.D. te bestellen via Acoustic Sound en kost daar 2.500 dollar.

 


EDITORS' CHOICE