NIEUWSPhilips

Nieuw Streamium product

Redactie HiFi.nl | 26 juni 2003 | Philips

Philips i6000

Philips heeft aangekondigd dat het de succesvolle Streamium internet radio opvolgt met een compleet Streamium AV systeem. De Streamium MX-i6000 zal waarschijnlijk begin volgend jaar op de markt worden gelanceerd en is dan een compleet geïntegreerd home entertainment systeem met draadloze toegang tot online entertainment mogelijkheden.

Naast alleen muziek is het dan ook mogelijk video bronnen, zoals films en muziek clips, te bekijken als ze worden aangeboden door één van Philips` Streamium service partners. Deze online diensten kunnen direct worden opgevraagd vanaf internet, maar het is ook mogelijk beelden en geluid te streamen over een netwerk als de bestanden op je PC staan. Aangesloten op een breedbeeld TV ontstaat dan de mogelijkheid van alle facetten van de hedendaagse entertainment industrie te genieten, met één systeem.

Het systeem is in de loop der jaren door de gebruiker te updaten voor nieuwe geluids- en beeldformaten als deze uitkomen. Verder maakt Philips gebruik van het 802.11b wi-fi protocol, zodat kabels voor overdracht overbodig zijn. Deze connectie is echter niet goed genoeg voor hoge kwaliteit DVD beelden, terwijl de meeste online beelden er wel over gedistribueerd kunnen worden.

Andere kenmerken van het systeem zijn een 5-DVD wisselaar, volledig 5.1 luidspreker systeem en compatibiliteit met Kodak Picture CD`s, JPEG CD`s en de normale formaten van een DVD speler. De content partners voor het nieuwe systeem zullen bekend worden gemaakt op de IFA show in Berlijn.

MERK

EDITORS' CHOICE