NIEUWSClasse Audio

Classé CD speler

Redactie HiFi.nl | 19 juni 2003 | Classe Audio

Wat de muziek ook is, oud of nieuw, de nieuwe CD speler van Classé, de CDP10, heeft maar één doel: het zo puur en realistisch mogelijk weergeven van de bron.

De speler is in staat CD`s, CD-R`s, CD-RW`s en HDCD gecodeerde disc af te spelen en bevat 352 kHx filtering en duale digitaal naar analoge conversie. De analoge audio is volledig gebalanceerd, geheel in de lijn van de gehele speler die er op is gebouwd om een hoge geluidskwaliteit te leveren met een simpele structuur.

Classe CDP-10

Classé heeft intern gekozen voor een Philips laad mechanisme, vanwege de stabiliteit en betrouwbaarheid op lange termijn. In het digitale circuit is veel aandacht besteed aan de timing van de bewerking van digitale audio. Er is zelfs een speciaal digitaal re-clocking systeem ontwikkeld voor de grootst mogelijke accuratesse. Verder maakt de CD speler gebruik van een volledig gebalanceerd circuit, beginnende bij de differentiële DAC`s en eindigend bij de output connectoren. Het resultaat is dat ruis en verstoring worden weggehaald, terwijl lage dynamiek en groot detail volledig worden opgepikt.

In de afwerking van de connectoren heeft de fabrikant gebruik gemaakt van vergulde connectoren om aan de kwaliteit van het circuit geen afbreuk te doen.

MERK

EDITORS' CHOICE