NIEUWSOnkyo

Nieuwe AV receiver Onkyo

Redactie HiFi.nl | 28 juni 2003 | Onkyo

Onkyo heeft de TX-SR501E geïntroduceerd. Een volledig uitgeruste en redelijk geprijsde AV-receiver met 6-kanaals versterking. De nieuwe TX-SR501E biedt tevens de nieuwste 6.1-surroundformaten, zoals DTS-ES Discrete/Matrix 6.1 en Dolby Digital EX. Het uitgebreide frequentiebereik in de discrete versterkers wordt bereikt dankzij de Wide Range Amplifier Technology (WRAT) en een high-currentvoeding voor alle zes kanalen.

De geluidskwaliteit wordt verbeterd door voor de massaverbindingen dikke koperstrippen te gebruiken in plaats van de gebruikelijke koperbanen op een printplaat. De TX-SR501E heeft een in vijf stappen van 60 naar 150 Hz instelbaar filter, waarmee de wisselfrequentie voor de subwoofer perfect wordt aangepast aan een groot aantal luidsprekers. Als extra is er de "Easy Set"-luidspreker-configuratie en de kleurgecodeerde in- en uitgangen die de installatie eenvoudig maken. De adviesprijs is 595 euro, inclusief BTW.

Eigenschappen van de Onkyo TX-SR501E AV-receiver:

High Current Power Supply (HCPS) transformator
De AV-receiver vormt het hart van elke home theatersysteem. En het hart van elke Onkyo receiver wordt gevormd door de High Current Power Supply (HCPS) transformator. Deze vernieuwde transformator geeft de kracht die nodig is voor de moderne meerkanaals digitale bronnen en het reproduceren van filmgeluid met kristalhelder realisme en grote impact.

Wide Range Amplifier Technology (WRAT)
WRAT is oorspronkelijk ontwikkeld is voor de Onkyo high-end-versterkers om aan de hoge eisen van de nieuwe high resolutieformaten zoals DVD-Audio en Super Audio CD te kunnen voldoen, het verbetert de signaalruisafstand en verwerkt de plotselinge pieken in het muziekmateriaal beter, ook bij normale cd`s en dvd`s.

Zware massa- en verbindingsstrips
Voorheen alleen toegepast in de topklasse Onkyo receivers vermindert dit systeem fluctuaties in het massapotentieel en de daarmee gepaard gaande storingen. Tevens wordt de energie efficiënter gedistribueerd, ruis verminderd en is het geluid helderder.

CinemaFilter
De klankbalans van filmgeluid is afgestemd op de bioscoop en daarmee te briljant en overdreven wanneer het zonder meer via een audiosysteem thuis wordt afgespeeld. Onkyo heeft daarvoor een eigen oplossing ontwikkeld waarmee de juiste klankbalans van het filmgeluid in de kleinere ruimte va het home theater wordt hersteld.


EDITORS' CHOICE