NIEUWSNAD

Compact systeem NAD

Redactie HiFi.nl | 05 juni 2003 | NAD

Het nieuwe compacte home entertainment systeem van NAD bestaat uit twee onafscheidelijke onderdelen: de L 76 A/V Surround Sound Receiver en de L 56 DVD/CD Player.

NAD viert dit jaar haar dertig jarig jublieum met een aantal nieuwe producten. Van het nieuwe home entertainment systeem dat is opgebouwd uit de L76 A/V Surround Sound Receiver en de L 56 DVD/CD speler, zijn nu de details bekend gemaakt. Duidelijk is dat de compact uitgevoerde combinatie dezelfde kwaliteit levert als de losse componenten van NAD, met onder andere afspeelmogelijkheden voor DVD-Video en MP-3 bestanden. Het is echter geen compleet systeem, omdat NAD de consument vrijlaat in de keuze voor speakers die bij zijn of haar interieur passen.

NAD Home Entertainment

De L 76 ziet er dan wel klein uit, maar zijn vermogen is voldoende om een huiskamer te vullen. Met 45 watt per kanaal wanneer alle 5 kanalen tegelijkertijd worden aangestuurd in 8 ohms doet de kleine NAD niet onder voor de grotere. De stereo output is gewaardeerd op 60 watt per kanaal. De receiver detecteert automatisch de beste decodeer methoden (DTS of Dolby Digital), waarbij ook Dolby ProLogic II is meegenomen als optie.

Zoals men mag verwachten heeft NAD alleen maar kwalitatief hoogwaardige componenten gebruikt, waaronder analoog naar digitaal en digitaal naar analoog converteerders van de hoog aangeschreven fabrikant Crystal. De L76/L56 biedt verder een groot assortiment audio/video connecties. Zo zijn er drie video in- en outputs, twee optische inputs, twee digitale outputs en een coaxiale digitale input. Uniek is de toevoeging van eerste klas luidspreker verbindings modules.

De DVD speler. de L56, is makkelijk op te zetten en te bedienen, maar heeft toch een groot aantal mogelijkheden waaronder Multi-Angle, Multi-Sound, Multi-Subtitle, Frame, Zoom en Repeat. De Frame Advance techniek maakt het mogelijk een beeld tegelijkertijd af te spelen en de zoom functie bestaat uit 6 stappen om een deel van het beeld te vergroten.

Dit systeem is naar alle waarschijnlijkheid begin juli leverbaar. De prijzen zijn nog niet bekend.

MERK

EDITORS' CHOICE