NIEUWSOpera Audio

Bissiness en Opera


Redactie HiFi.nl | 30 mei 2003 | Opera Audio

Medio mei 2003 heeft Bissiness haar leveringspakket uitgebreid door de vertegenwoordiging van Opera audio producten op zich te nemen voor de Benelux. Opera audio, van origine een Chinees product, concentreert zich sinds 1993 hoofdzakelijk op de ontwikkeling en productie van hifi producten, waarbij de versterkerbuis en de hoornluidspreker een centrale plaats in nemen.

Naast de keus van de luidspreker, is de versterker zeker geen onbelangrijke factor in de hifi installatie.Buizenversterkers hebben als grote voordeel dat het muzieksignaal door veel minder componenten naar de luidsprekerklemmen gevoerd word. Een negatieve beïnvloeding van het signaal wordt hiermee voorkomen. De uitspraak "Living stereo with tubes and horns" is hier dan ook onverkort van toepassing.

OperaE100s plus

Vooral versterkerproducten uit de Cyber en Reference series laten van zich spreken. In de versterker, de M100Splus wordt de 300B buis toegepast terwijl de bekende EL 34, in de M100plus gebruikt wordt als een hoger uitgangsvermogen gewenst is. Naast versterkers levert Opera audio ook de nodige voor- en eindversterkers ten einde de consument met elke mogelijke combinatie ter wille te kunnen zijn.

Opera Consonance 2.2

Kortgeleden is een, bij de Cyber en Reference series passende CD speler toegevoegd, de Consonance 2.2. Deze € 1800 kostende speler heeft een 24 bit 196 Khz oversampler aan boord, met in de signaalweg opgenomen buizen van het type  Sovtek 6H30 (very low noise version). De Opera audio producten zullen leverbaar zijn via de gespecialiseerde vakhandel.

EDITORS' CHOICE