NIEUWS

Digitale verwerking als basis


Redactie HiFi.nl | 26 mei 2003

Met liefst twee nieuwe componenten probeert fabrikant Behringer zijn positie als één van de topmerken op geluidsgebied verder te verstevigen. De twee nieuwe modellen zijn de Ultra-Curve Pro DEQ2496 een digitale processor en het Ultra-Drive Pro DCX2496 digitaal luidspreker management systeem.

Behringer DCX 2496 luidspreker management systeem

De DEQ2496 heeft, zoals de naam al aangeeft, een 24 bits, 96 kHz interne en externe processing capaciteit en gebruikt daarvoor twee hoogwaardige digitale signaal processoren en digitaal naar analoog converteerders. Met een dynamisch bereik van 113 dB kan het apparaat ingezet worden tussen de stereo output van een analoog of digitale mixing console of analoge voorversterker. Andere kenmerken zijn vier selecteerbare EQ modules, Feedback Destroyer en drie Dynamic EQ`s per stereo kanaal. Verder maakt het geheugen voor liefst 64 instellingen het afstellen wel erg makkelijk voor verschillende gebruikers en types muziek.

Het DCX2496 digitale luidspreker management systeem is opgebouwd uit de laatste digitale technologie en DSP algoritmes voor een optimale controle van het luidspreker systeem. Met zijn drie analoge inputs en 6 analoge outputs is het systeem uiterst flexibel. Een DCX2496 kan een 3 weg systeem aansturen, maar ook een digitaal stereo systeem is geen probleem. Door de link optie via een RS-485 netwerk interface is het ook mogelijk meerder Ultra Drive Pro`s aan elkaar te koppelen voor een 4,5 of 6 wegs systeem. Ook hier 24/96 analoog naar digitaal en vice versa convertering en een dynamisch bereik van 112 dB.

EDITORS' CHOICE