NIEUWS

Nieuw van Martin Logan


Redactie HiFi.nl | 22 mei 2003

MartinLogan introduceert 5 nieuwe modellen: de Ascent i, Aeon i, Script i, Theater i en Cinema i. Op al deze modellen is het nieuwe "Generation 2" elektrostatische paneel met "ClearSpar" technologie gemonteerd. Een nieuwe formule van de geleidende coating en een nieuwe plasma depositie methode geeft een kleine impedantietolerantie en maximale adhesie en slijtvastheid.

Martin Logan Theater i vooraanzicht

Bovendien geven de doorzichtige spacers tussen stator en membraan een transparante look en zijn efficiƫntie en dynamisch bereik verhoogd. Om een netkabel naar de speakers te voorkomen en de installatie van de speakers te vergemakkelijken, hebben de modellen een DC voeding gekregen met laag voltage (behalve de Aeon i). Ook zijn de afwerking van zowel kast als paneel verbeterd.

Martin Logan Cinema i vooraanzicht

Martin Logan Script i vooraanzichtNaast het nieuwe Gen 2 paneel heeft de Ascent i ook de ETC (Energy Transfer Coupling) spikes van de Prodigy geƫrft. De Aeon i kreeg ook een "NAC" (natural ambience compensation) driver op de achterzijde van de kast en een verbeterde laagweergave in de vorm van een bas-reflex afstemming in plaats van een gesloten kast (zie eerder nieuwsbericht). De Script i surround speaker heeft de looks van de Clarity en de MicroPerf statoren, met kleinere individuele gaatjes in de statoren, voor meer openingen vergeleken met het "oude" paneel, voor een verbeterde effciƫnte van het kleinere paneel. Met zijn meegeleverde beugel en diepte van slechts 18 cm is de Script i perfect geschikt voor muurmontage. Ook de Cinema i en Theater i center speakers kregen de MicroPerf statoren en met de Cinema i wordt voortaan standaard een beugel meegeleverd.

EDITORS' CHOICE