NIEUWSLinn

Linn KISTO


Redactie HiFi.nl | 14 juli 2003 | Linn

Update: Malcolm Latham presenteerde onlangs de Kisto voor pers en geinteresseerden. Door omstandigheden moesten wij de presentatie helaas afslaan. In het kort wel de belangrijkste punten op een rijtje.

Linn heeft met de introductie van de KISTO een unieke partner op de markt gebracht voor de UNIDISK.

Linn Kisto

Al jaren is Linn een van de trendsetters op het gebied van multi channel en home theatre apparatuur. Met de introductie van de AV 5103 System Controller in 1994 was de Schotse fabrikant zijn tijd ver vooruit. Sindsdien is de markt voor deze apparatuur ingrijpend veranderd en worden er door de gebruikers steeds hogere eisen gesteld. Daarom introduceert Linn nu twee nieuwe apparaten: de KISTO System Controller en de UNIDISK.

De KISTO System Controller vormt een van de meest geavanceerde apparaten voor multi channel en home theatre gebruik van dit moment. De UNIDISK is een speler die alle bekende formaten op het gebied van audio en video aankan. De KISTO is een processor, die ontworpen is voor de weergave van alle mogelijke standaards die er op dit moment op audio- en videogebied zijn en is een van de meest veelzijdige en flexibele oplossingen die er voor deze gebruiksvorm op de markt is. Het apparaat vormt het ideale hart van een geavanceerd home entertainment systeem en is een van de meest complexe staaltjes van techniek die Linn ooit heeft geproduceerd. De KISTO bevat 6000 afzonderlijke onderdelen, die verdeeld zijn over 11 elektronische circuits. De achterkant van de System Controller bevat maar liefst 100 aansluitingen. De KISTO is representatief voor de nieuwe generatie van audio en video `system controllers` en is bovendien uitermate eenvoudig te bedienen.

Unidisk Detailfoto

De UNIDISK 1.1 is de eerste universele `digital disc` speler met een audio- en videogedeelte van `high end` kwaliteit. Het apparaat herkent automatisch alle mogelijke `formats` en is uitermate eenvoudig te bedienen. De UNIDISK maakt gebruik van Linn`s SILVER DISK ENGINE technologie en speelt alle mogelijke twee- en meer-kanaals `discs` af (CD, SACD, DVD-Video, DVD-Audio etc.). De UNIDISK 1.1 beschikt over een scala aan video outputs, waaronder Progressive Scan, Interlaced, Component en DVI met HDCP mogelijkheid. Alle video-uitgangen beschikken over een constant signaal, waardoor er verschillende video-apparatuur gelijktijdig kan worden gebruikt. RCA en gebalanceerde analoge outputs verschaffen een stereo en multikanaals audio-afspeelmogelijkheid, met SPDIF en optische digitale audio outputs voor software die opgeslagen is op CD of DVD.

Unidisk Lade Open

Het gebruiksgemak van de UNIDISK 1.1 wordt nog groter door de enorme variatie aan bedieningsmogelijkheden. Het apparaat heeft een front dat voorzien is van een groot display met duidelijke `graphics` en beschikt over een overzichtelijke verlichte afstandsbediening. Daarnaast biedt de UNIDISK 1.1 speler een RS232 control interface en kan hij naadloos geïntegreerd worden met het Knekt multiroom system van Linn.

MERK

EDITORS' CHOICE