NIEUWS

Iomega HipZip MP3-speler


Redactie HiFi.nl | 29 september 2000
De HipZip van Iomega is een MP3-speler, maar daarnaast kun je ook alle andere data opslaan op de 40 MB PocketZip-schijfjes. De draagbare speler wordt via de USB-poort op je pc aangesloten en naast MP3's kun je er ook de nieuwste Windows Media Audio-bestanden mee afspelen.

Om de MP3-discussie voor te zijn, werkt de HipZip nauw samen met Windows Media Player 7 van Microsoft. Ook het nieuwste WMA-bestandsformaat wordt daarbij ondersteund en deze maakt gebruik van digital rights management (DRM) technologie van Microsoft. Deze technologie maakt het kopiëren van muziek waarop copyrights rust een stuk moeilijker. Samen met het gebruik van opslagdisks die zijn voorzien van serienummers moet dit volgens Iomega de online verkoop van commerciële muziek stimuleren.

Iomega HipZip werkt natuurlijk met een opslagmedium van Iomega zelf: namelijk de PocketZip. Dit is de nieuwe naam voor de kleine schijfjes die we voorheen kenden als Click!. De schijfjes zijn beduidend goedkoper dan concurrenten zoals Memorystick en Compact Flash, maar hebben als nadeel dat ze bewegende onderdelen bevatten. De HipZip moet het met de Li-Ion batterij het 12 uur volhouden volgens Iomega. Verder krijg je bij aankoop van het apparaat 2 Pocketzips van 40 MB per stuk en het programma MusicMatch Jukebox. In de VS is het apparaat per 24 september beschikbaar voor $299. In Nederland was er niemand van Iomega beschikbaar voor een reactie.

Bron: ZDNet
EDITORS' CHOICE