NIEUWSB&W

Meer capaciteit

Redactie HiFi.nl | 02 mei 2003 | B&W

Sanyo heeft een nieuwe technologie gepresenteerd voor CD recordables. Met de nieuwe techniek is het mogelijk het dubbele aantal data op te slaan op conventionele CD-R`s. De ontwikkeling volgt op de aankondiging van Plextor dat de nieuwe CD writers van het merk 40% meer data kunnen persen op standaard CD`s.

Hoewel Sanyo`s techniek werkt met standaard blanke CD`s is het resultaat alleen af te spelen op CD of DVD spelers die voldoen aan de standaarden van het bedrijf. De licentie zal worden doorgegeven aan andere fabrikanten. Hiermee probeert Sanyo het gat tussen CD en DVD capaciteit te verkleinen om zo wellicht een gat in de markt aan te boren.

Volgens de fabrikant kan de nieuwe techniek 1.4 Gb aan data kwijt op een standaard 700 Mb disc. Dit wordt bereikt door technieken van het DVD branden toe te passen op lege CD`s. Maar door deze techniek is de afspeelmogelijkheid beperkt. Andere fabrikanten zijn echter al naar buiten gekomen met ondersteuning voor de techniek, waardoor dit probleem snel opgelost zou moeten zijn.

MERK

EDITORS' CHOICE