NIEUWSB&W

Update - The Matrix in Imax

Redactie HiFi.nl | 30 mei 2003 | B&W

(Update 30 mei 2003

Navraag bij Imax, of The Matrix ook in Nederland vertoond zal worden, leverde de volgende reactie op:

Goedemorgen,
 
Deze films worden eerst in de Verenigde Staten op de markt gebracht. Daarna wordt pas beslist om ze eventueel ook in Europa uit te brengen en dan hangt het alsnog af van de onderhandelingen met de producent of de film uiteindelijk in Omniversum zal getoond worden of niet.
 
Star Wars komt voorlopig niet in Omniversum. Ook The Matrix zal waarschijnlijk niet bij ons te zien zijn. Er bestaan verschillende soorten IMAX theaters met verschillende specificaties. Omniversum heeft een zogenaamd koepelscherm en wij denken dat de film op een halve bol minder goed tot zijn recht zal komen dan bij de IMAX theaters die een plat scherm hebben. 
 
Met vriendelijke groet,
 
Saskia Vercauteren
Management Assistent
)

Imax theaters bieden bezoekers een unieke kijk op films en beelden en tot voor kort waren alleen speciale films te zien in de zalen. De Imax Corporation heeft echter een overeenkomst gesloten met Warner Bros. Pictures om voor het eerst een Hollywood blockbuster film binnen te halen. Het is de eerste stap op weg naar meerdere van deze overeenkomsten.

The Matrix Reloaded

De eerste films zullen de twee vervolgfilms zijn van The Matrix. Het tweede en derde hoofstuk van de trilogie die in het voorjaar en het najaar uit zullen komen, zullen digitaal geremastered worden met Imax DMR, een technologie die live actie 35 mm films omzet naar de Imax weergave. De Imax Matrix films komen tegelijk uit met de "normale" films, een unieke gebeurtenis, maar niet een die op zichzelf staat. Het is een gevolg van een nieuwe strategie om Imax theater systemen te verkopen.

In de toekomst zullen meer populaire Hollywood films in de Imax theaters te zien zijn en met The Matrix films trapt het systeem spectaculair af. De films bevatten ook alle elementen om het Imax systeem volledig uit te nutten met onder andere een soundtrack die het 12.000 watt geluidssysteem tot de laatste watt gebruikt. In tegenstelling tot eerder uitgebrachte films als Star Wars II, hoeven de twee Matrix films niet ingekort te worden.

MERK

EDITORS' CHOICE