NIEUWSB&W

Digitenne van start

Redactie HiFi.nl | 29 april 2003 | B&W

(Persbericht)

DigitenneNederland beleefde deze week een primeur met de introductie van Digitenne: de eerste en voorlopig enige aanbieder van digitale televisie en radio via de ether. Het abonnement met het gratis Startpakket is verkrijgbaar bij geselecteerde elektrospeciaalzaken en telecomwinkels. Digitenne viert haar lancering in Amsterdam.

“Met Digitenne kunnen 1,5 miljoen huishoudens in Amsterdam en omgeving kiezen voor een slim alternatief voor hun kabel- of satellietaansluiting.” Aldus Lex Nicolaï, directeur van Digitenne. “Binnen het ontvangstgebied - dat begrensd wordt door Haarlem, Almere, Hilversum en Alphen aan de Rijn – kan het kijk- en luisterpubliek niet alleen overal in en om huis genieten van digitaal beeld en geluid, maar ook op de camping of de boot. Eind dit jaar wordt naar verwachting begonnen met de uitbreiding van het ontvangstgebied naar de rest van de Randstad en vanaf 2005 – nadat in Europees verband afspraken gemaakt zijn over de harmonisatie van de etherfrequenties – zal Digitenne beschikbaar zijn in vrijwel heel Nederland.”

Met Digitenne kan de consument 25 televisiezenders en 16 radiostations ontvangen. Bij geselecteerde Digitenne dealers kan de consument een abonnement afsluiten en de bijbehorende digitale ontvanger aanschaffen. Met de speciale antenne, die Digitenne tijdelijk aanbiedt in het Startpakket, wordt het Digitenne signaal uit de ether gehaald. Vervolgens vertaalt de ontvanger dit digitale signaal naar beeld en geluid, dat geschikt is voor de gewone televisie en radio.

Digitenne is een joint venture van KPN Telecom, Nozema, NOB en de publieke en commerciële omroepen verenigd in Cahanoves Beheer. In januari 2002 heeft het Ministerie van Verkeer en Waterstaat aan Digitenne voor de komende 15 jaar een vergunning verleend voor het uitzenden van radio en televisie via de ether (DVB-T).

(Einde persbericht)

Voor de ontvangst van Digitenne heeft u 3 dingen nodig:
- De Funke DSC Antenne: om het Digitenne signaal van de zendmasten optimaal te kunnen ontvangen is een speciale antenne ontwikkeld.
- Een digitale ontvanger: om het signaal van de speciale antenne te vertalen naar beeld en geluid, dat geschikt is voor de gewone televisie en radio, is een digitale ontvanger nodig. Digitenne heeft verschillende digitale ontvangers gecertificeerd.
- Het Digitenne abonnement: het laatste wat u nodig heeft om Digitenne te ontvangen is een abonnement.

MERK

EDITORS' CHOICE