NIEUWSNAD

NAD bestaat 30 jaar


Redactie HiFi.nl | 30 april 2003 | NAD

NAD 3020

Als je als merk al dertig jaar aan de top van de HiFi wereld staat, dan lever je goede prestaties. Dat geldt zeker voor NAD, dat dit jaar 30 jaar actief is. Begonnen vanuit de onvrede van het toenmalige aanbod met de NAD 3020 vestigde de nieuwe fabrikant meteen een reputatie als fabrikant van hoogwaarde HiFi apparatuur in zeer betaalbare prijsklasse. In de daaropvolgende jaren is dat ook altijd het uitgangspunt geweest van NAD en ook de jubileummodellen zullen daar niet van afwijken.

NAD T742

Dat de kwaliteit goed is heeft een test in het Duitse vakblad Audio van mei 2003 aangetoond. Van alle surround receivers die de test ondergingen kreeg de NAD T742 als enige de beoordeling "spitzenklasse". Dit resultaat is illustratief voor de aandacht die NAD besteedt aan de stereo- en surroundweergave kwaliteiten van al haar produkten uit zowel de stereolijn als uit de AV-lijn.

NAD S500i

Die aandacht is ook gestopt in de S500, het eerste apparaat uit de Silver Series die een update heeft gekregen. Dit in navolging van de CD spelers uit de Classic Range. De S500 kent nu ook een zogenaamde i-versie (S500i) die gebruik maakt van een analoge uitgangsversterker die werkt in klasse-A en volledig met discrete componenten is opgebouwd. Maar ook het loopwerk is verbeterd ten opzichte van de originele spelers waardoor het aantal storingen is verminderd en CD-RW`s beter worden geaccepteerd.

MERK

EDITORS' CHOICE