NIEUWSPioneer

Pioneer draadloos

Pioneer was een aantal jaren geleden de eerste fabrikant die kwam met een gecombineerd systeem van een ingebouwde DVD en CD speler met Dolby Digital 5.1 surround sound. Natuurlijk kwam het geluid uit vijf satellietspeakers en een subwoofer die met een draad aan het systeem waren verbonden. En dat is nu net anders aan de DCS 515.

Pioneer DCS 515

Volgens de fabrikant is het nieuwe systeem het bewijs dat Pioneer nog steeds bezig is met toonaangevende innovatieve producten voor home entertainment. Naast de 515 komt ook de DCS 313 ook, een wat kleiner model. Beide modellen zijn voorzien van een draadloos surround luidsprekersysteem dat centraal neergezet kan worden. Het spreekt voor zich dat beide systemen ook geschikt zullen zijn voor AM/FM weergave, het afspelen van CD`s, CD-R`s en MP3 bestanden. De gebrande DVD`s zullen op een -R of -RW disc geschreven moeten zijn, waarbij zowel de Video Mode als de Video Recording indeling worden ondersteund.

De surround luidspreker bij de DCS 515 is opgebouwd uit een behuizing met twee units die elk op zich zorgdragen voor de linker en rechter achter speakers. In de behuizing zit een zender die het surround signaal met een Radio Frequent signaal doorstuurt naar de speakers achter in de ruimte.

Het totale systeem bestaat uit een superplatte subwoofer, satelliet en center speakers met een vermogen van 75 Watt per stuk, een FM/AM radiotuner met ingebouwde RDS en een gebruiksvriendelijke afstandsbediening. De DCS 515 zal naar verwachting in juli beschikbaar zijn in de winkels.


EDITORS' CHOICE