NIEUWSB&W

100 miljoen beveiligde CD`s


Redactie HiFi.nl | 24 april 2003 | B&W

Terwijl veel consumenten en muziek bedrijven zoals radio stations problemen hebben met het afspelen van copy protected audio CD`s viert de Macrovision Corporation de mijlpaal van de 100 miljoenste disc die gebruik maakt van hun beveiligingstechniek. Het systeem van Macrovision heeft twee jaar in de steigers gestaan voor de lancering een feit was, maar nog steeds zijn er problemen met het afspelen.

De uitgebrachte versies van het CDS Systeem hebben een aantal niet te corrigeren digitale fouten veroorzaakt in de bitstream van de muziek, waardoor de CD audio spelers of de PC Rom drives harder moeten werken om de muziek van de CD te halen. Maar erger nog, de beveiligde CD kunnen zelfs vast komen te zitten in de PC en zijn dan moeilijk uit deze benarde positie te halen. 

De nieuwste versie, CDS-300 werpt barrières op tegen open code Red Book audio sessies, maar maakt het wel mogelijk om afgespeeld te worden op Microsoft Windows Media Player. Daarnaast kunnen gebruikers de bestanden kopiëren naar Windows Media Library om de bestanden af te spelen zonder dat de originele CD in de PC zit. Maar wanneer deze bestanden worden geplaatst op internet of per email worden verspreid spelen ze niet af. Consumenten hebben ondertussen de eis neergelegd dat CD`s met kopieerbeveiliging een duidelijk label krijgen. Opmerkelijk is dat Macrovision vrijwel geen een van de 100 miljoen CD`s in de Verenigde Staten heeft uitgebracht. Maar een grote test release zou aanstaande zijn.

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »