NIEUWSB&W

Home Theater met DVD recorder

Redactie HiFi.nl | 14 mei 2003 | B&W

In december dit jaar moeten de home-theater-in-a-box systemen in staat zijn televisie programma`s op te nemen, digitale tapes te archiveren op recordable DVD schijven en andere functionaliteiten hebben die nu alleen nog maar op dure apparatuur kunnen.

Dat is tenminste de bedoeling van Philips die een fabrieksklare zes kanaals DVD+R/+RW recorder referentie chip heeft ontworpen voor de consumenten markt. De functionaliteit is geïntegreerd in de klasse-D versterker familie die gebruik maakt van de Nexperia DVD+R/+RW technologie. Volgens Philips onstaat hierdoor een compleet systeem waarmee fabrikanten de mogelijkheid krijgen de groeiende markt van DVD recorders te combineren met AM/FM radio`s, RDS, surround audio decoding en zes kanaals klasse-D prestaties.

De doorbraak van de chip afdeling van Philips zal worden ingebracht in de home-theater-in-a-box systemen, de markt waar Philips de meeste groei in ziet. Door de functionaliteit van deze systemen te stroomlijnen tot een systeem waar de traditionele functionaliteiten van audio componenten terugkomen in een enkel apparaat verwacht Philips de markt nog sneller dan verwacht te openen. Dan zullen de nu al traditionele systemen met DVD spelers in het gedrang komen.

MERK

EDITORS' CHOICE