NIEUWSB&W

LCD met scan mogelijkheid


Redactie HiFi.nl | 17 april 2003 | B&W

Toshiba en Matsushita (Panasonic) werken samen in de Toshiba Matsushita Display Technology aan nieuwe ontwikkelingen op het gebied van LCD en TFT. Het heeft een nieuwe functie aan de lage temperatuur polysillicone(LTPS) LCD schermen gegeven om het beeld "te vangen". In een klein model van krap 8 centimeter diagonaal heeft de coalitie een LTPS LCD scherm voorzien van optische sensoren.

Per pixel is er een zo`n sensor aangebracht waardoor het scherm objecten kan lezen en doorsturen. Het scherm dat op de EDEX werd getoond had een QVGA resolutie (320x240 pixels) en gaf de objecten op het display weer met een 960x240 monochroom plaatje. De optische sensoren kunnen worden toegevoegd, omdat in vergelijking met gewone vloeibare kristallen er minder ruimte nodig is voor de pixels bij LTPS en het scherm een hogere helderheid heeft.

Toepassingen zullen met name liggen op het vlak van beveiliging, zoals bij het scannen van de vingerafdruk, maar de fabrikanten verwachten ook toepassingen voor de conusmenten markt te kunnen verwezenlijken.

MERK

EDITORS' CHOICE