NIEUWSB&W

HiFi.nl redactioneel

René van Es | 18 april 2003 | B&W

Rene van EsHet is op 25 april drie jaar geleden dat ik via een introductie mijzelf voorstelde aan de toen nog schaarse groep lezers van HiFi.nl. Niet wetende dat ik met die aanzet een enorme hoeveelheid werk op de hals zou halen, uitmondend in de taak die ik recentelijk op mij heb genomen. De taak van hoofdredacteur, met als belangrijkste aandachtspunt de teksten over hardware en algemene artikelen.

In de loop van de drie jaar die achter ons liggen is HiFi.nl uitgegroeid tot een medium dat dagelijks duizenden lezers heeft. Met vele rubrieken die gretig aftrek vinden. Ik hoef dan maar te denken aan de Hi-Find, de Hi-Visits, de nieuwsrubriek, de achtergrondartikelen, de recensies, de tweedehandsrubriek of de vele vragen die ons bereiken. Kennelijk voorzien wij als auteurs en beheerders van HiFi.nl in een behoefte die nergens anders ook op die wijze wordt geboden. En daar zijn wij terecht trots op.

Het team achter HiFi.nl bestaat enerzijds uit de eigenaren Hans en Jean-Pierre die fulltime bezig zijn met de ontwikkeling en het beheer van ons online magazine. Zij werken met een aantal programmeurs en webdesigners samen om HiFi.nl continu te actualiseren en te verbeteren.

Daarnaast bestaat het HiFi.nl team voor het grootste deel uit vrijwilligers die zich belangeloos inzetten om te schrijven en te recenseren. Puur gedreven uit hobby en enthousiasme. Veel auteurs zijn ondertussen persoonlijke vrienden van elkaar en die sterke band stimuleert de gedrevenheid. Met de wens nog groter te worden, meer artikelen te kunnen plaatsen die ook de leek aanspreken, meer uitleg te geven, meer beursverslagen te ventileren of winkels te bezoeken en de algemene content op peil te houden.

Als hoofdredacteur mag ik de scepter zwaaien en de auteurs helpen en bijstaan om dat te realiseren. Maar ook auteurs achter de vodden zitten om op tijd kopij aan te leveren en de kwaliteit hoog te houden. Ik ben ervan overtuigd dat ons team zal slagen in zijn missie. Waarom? Omdat u lezers, dealers en importeurs heeft bewezen onze inzet op prijs te stellen. En door onszelf, omdat wij elke dag plezier hebben in het luisteren naar muziek en het beleven van films. En dat gevoel willen we overdragen. Aan zoveel mogelijk mensen. Kenners en leken.

In korte stukjes als deze, zal ik u wekelijks op de hoogte gaan houden van onze plannen, aankomende artikelen, dagelijkse beslommeringen en wat dies meer zij rond HiFi.nl. Niet als columnist, daar hebben we Jan de Jeu voor, maar als informant. Eén van de taken die er voor mij bij gekomen is.

 

Met vriendelijke groet,
René van Es
Hoofdredacteur HiFi.nl

P.s. een overzicht van onze auteurs en hun respectievelijke hobby`s en sets kunt u hier online bekijken.

MERK

EDITORS' CHOICE