NIEUWSB&W

McIntosh ook naar D&M Holdings

Redactie HiFi.nl | 14 april 2003 | B&W

Het Japanse D&M Holdings Inc.wordt een steeds belangrijkere speler op de HiFi markt. Het bedrijf is al eigenaar van Denon en Marantz en eind maart kwam de aankoop rond van een derde kwalitatief hoog aangeschreven merk: McIntosh Laboratory. McIntosh was sinds 1990 eigendom van Clarion, dat voornamelijk bekend is om audio systemen en electronica voor in de auto.

McIntosh staat bekend om de goede kwaliteit, goede prestaties, de handgemaakte onderdelen en de grote service en ondersteuning voor alle klanten. Volgens de directeur van D&M Holdings, Tatsuo Kabumoto, geniet het merk de waardering en de loyaliteit van een groot aantal audiofielen.

Net als bij Denon en Marantz zal ook McIntosh gewoon onder de eigen naam en filsofie op de markt blijven verschijnen. Het voordeel van de overname zit hem dan ook met name in de logistieke mogelijkheden van een wereldwijd dealernetwerk dat D&M heeft. Zoals Charlie Randall, Managing Director van McIntosh Laboratory al zei: "de nieuwe verhoudingen bieden McIntosh uitstekende mogelijkheden om synergie-voordelen te behalen". Daarnaast zijn er natuurlijk de samenwerkingsmogelijkheden met Marantz en Denon. Daarvan verwacht ook McIntosh de nodige resultaten.

Tegelijkertijd introduceert McIntosh zijn nieuwe MC402. Dit is een eindversterker die 2x 400 Watt levert aan welke impedantie dan ook, dankzij de ingebouwde autoformers. Adviesprijs 8.000 euro en leverbaar sinds eind maart.

MERK

EDITORS' CHOICE