NIEUWSSony

Nieuwe speakersystemen


Redactie HiFi.nl | 14 april 2003 | Sony

Dat de Research and Development afdeling van Sony niet alleen bezig is met plasma en LCD schermen bewijzen de twee nieuwe 5.1 meerkanaals speaker systemen van de fabrikant. De high end SA-VS700ED en de middenklasse SA-VS500H zijn ontwikkeld voor gebruikers die flexibiliteit wensen in de opstelling van hun home entertainment systeem.

Het hoogwaardige systeem, de 700, is uniek te noemen door de integratie van subwoofers in de twee voorste speakers. De subwoofers zijn slechts 11 centimeter hoog en worden aangestuurd door een digitale versterker van 250 watt. Door deze samenvoeging is het niet meer nodig een grote, losse subwoofer in de ruimte te plaatsen. Het volledige systeem bestaat uit twee 120 cm hoge front-speakers, twee uiterst compacte satelliet surroundspeakers en een centerspeaker die qua design aansluit bij de Sony WEGA-televisies. Door de integratie van Extended Definition (ED)-tweeters biedt het systeem een frequentiebereik tot 70kHz, wat de SA-VS700ED bijzonder geschikt maakt voor Super Audio CD-weergave.

De SA-V500H heeft niet dezelfde Exented Definition-specificaties als het topmodel, maar biedt toch goede speakerfaciliteiten waarmee elk home-theatresysteem kan worden opgewaardeerd. De belastbaarheid is 120W via een 5.1 meerkanaals configuratie, bestaande uit vier vloerspeakers, een centerspeaker en een subwoofer. Het systeem is voorzien van Nano Fine-tweeters die een geluidsweergave tot 50kHz bieden. Een actieve subwoofer van 20 cm staat garant voor een rijke, nauwkeurige basweergave.

De SA-VS700ED is leverbaar vanaf augustus, de SA-VS500H is leverbaar vanaf juni.

EDITORS' CHOICE