NIEUWSB&W

Webtelevisie Sony

Redactie HiFi.nl | 12 april 2003 | B&W

Sony ontwikkelt momenteel een plasma televisie die erop is gericht streaming video beelden net zo makkelijk weer te geven vanaf netwerken en internet als dat gewone TV programma`s op het scherm getoond kunnen worden.

Het project, waar volgens goed ingelichte bronnen onder de naam "Altair" aan wordt gewerkt, is het nieuwste bewijs dat Sony alsmaar bezig is digitale content beschikbaar te maken op de apparaten uit de consumenten electronica lijn. Het is tevens een uitbreiding van de filosofie dat de televisie het centrum is voor digitale netwerk media. De nieuwe Sony televisie zal dan ook worden uitgerust met een ingebouwde internet connectie en tuners om kabel, satelliet en analoge televisie te ontvangen.

De televisie zal ondanks de internet aansluiting niet worden geleverd met een toetsenbord, omdat het doel van de aansluiting anders is. Door samen te werken met een aantal grote streaming video partijen is Sony er schijnbaar in geslaagd beelden van het internet rechtstreeks met goede kwaliteit weer te geven.

De fabrikant zou al zo`n 6 tot 8 maanden aan het werken zijn aan het scherm en de fabrikant zou al op korte termijn beslissen of het project commercieel gelanceerd zal worden. Wanneer wordt besloten het product op de markt te brengen zal dit waarschijnlijk eind 2003 of begin 2004 gebeuren.

MERK

EDITORS' CHOICE