NIEUWSB&W

Proceed en ML (Mark Levinson)

Redactie HiFi.nl | 10 april 2003 | B&W

Proceed en Mark Levinson gaan de onderlinge samenwerking nog meer aanhalen, zo lezen we in verschillende persberichten. De redactie nam hierover voor een reactie vervolgens contact op met importeur Audiac, die ons de onderstaande reactie toestuurde - Red. HiFi.nl

(Ingezonden mededeling)

Proceed is in 1989 gestart als een productlijn welke innovatief wilde zijn op gebieden waar digitale concepten belangrijk zijn. Als eerste betrof dit een multi-zone ontwikkeling welke in later stadium is overgegaan naar de richting van Home Cinema. In deze hele periode werden onderzoek en ontwikkeling gedaan door het Madrigal design team. Proceed had hierdoor veel kenmerken van de Mark Levinson audio lijn. Met de introductie van de AVP-2  is er sprake van een Mark Levinson  audio-niveau. Vele technieken uit de Mark Levinson productlijn zijn hierin gebruikt.
 
In deze periode bleef Mark Levinson uitsluitend staan voor High-end tweekanaals reproductie. Met de introductie van de No-40 Multi Media Console is hierin verandering gekomen. Vele consumenten combineerden de Proceed surround processoren met de Mark Levinson eindversterkers.

Gezien de nieuwe marktontwikkelingen is nu het moment bereikt waarop Mark Levinson en Proceed qua productontwikkeling en kwaliteit naast elkaar zullen komen te staan.
Dit heeft ertoe geleid dat er gekozen is om de Proceed AVP-2,  HPA-2 ,  HPA-3 en CVP voort te zetten onder de Mark Levinson merknaam.  De kwaliteit opbouw en structuur blijven herkenbaar Proceed, de behuizing wordt de Mark Levinson kwaliteit en kleurstelling.

De service en begeleiding van bestaande Proceed producten blijft uiteraard bestaan.

Meer informatie via de volgende officiele persmedeling (pdf) van Madrigal.

MERK

EDITORS' CHOICE