NIEUWSSamsung

40 inch LCD bijna in de winkel

Redactie HiFi.nl | 10 april 2003 | Samsung

Samsung 40 inch LCD

De Plano televisie WS32Z108 van Samsung Electronics is bekroond met de Media Totaal Award `Television of the Year`. Media Totaal, het toonaangevende magazine over consumentenelektronica, reikt jaarlijks deze award uit voor de beste, mooiste en slimste televisie.

Volgens de jury `…biedt de Samsung WS32Z108 dat ultieme gemak in de vorm van een fraai gelijnde 32 inch breedbeeldkleurentelevisie, compleet met bijpassend meubel en een geïntegreerde 40Gb grote harddisk. Genoeg voor zo`n 13 uur televisie in een uitstekende kwaliteit.` De Samsung Plano WS32Z108 is de eerste televisie met een geïntegreerde Digitale Video Recorder met harddisk. Vanaf mei is de `Television of the Year 2003` verkrijgbaar.

Een kanshebber voor dezelfde prijs volgend jaar is de SyncMaster 403T. Dit is namelijk `s werelds grootste TFT-LCD monitor tot nu toe, met een diameter van ruim 1 meter (40 inch). Het paneel is ongevoelig voor omgevingslicht en geeft tekst, grafieken, animaties en videobeelden loep zuiver weer, zonder hinderlijk geluid of warmte opwekking. De praktische voordelen van LCD, licht en slank, zijn door de fabrikant geheel uitgebuit, en het scherm is afzonderlijk op een voet te plaatsen of aan de wand te bevestigen. Dankzij de vele aansluitmogelijkheden kan eenvoudig apparatuur aan de monitor worden gekoppeld, zoals een laptop, PC, DVD-speler of camcorder.

De beelden worden helder en scherp op het scherm overgebracht. Dit heeft de SyncMaster te danken aan een zeer hoge lichtsterkte van 500 cd/m2, contrastratio van 600:1, hoge resolutie van 1280 x 768 en snelle responstijd van 23 ms. De toepassing van de Patterned Vertical Alignment (PVA)-techniek - ontwikkeld en gepatenteerd door Samsung - resulteert in een extra grote inkijkhoek van 170º. Hierbinnen kan het publiek het beeld vanuit elk standpunt scherp waarnemen. De Samsung SyncMaster 403T is in juni verkrijgbaar.

De verkoopadviesprijs bedraagt € 9.999,- inclusief B.T.W. Als accessoires zijn een set multimediaspeakers, afstandsbediening en wandmontage-set verkrijgbaar. 


EDITORS' CHOICE